Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vařené brambory na několik způsobů

Vařené brambory na několik způsobů

Vyzkoušejte některý z recpetů na vařené brambory. Který vám zachutná nejvíce?

 

Vařené brambory - klasika

Tento recept používáme asi nejčastěji.

Potřebujete: brambory, sůl, kmín

Postup: Oloupané a omyté brambory zalijte vroucí osolenou vodou, přidejte kmín (případně i snítku zelené petrželky) a vařte, dokud nezměknou.

 

Brambory vařené v mléce

Potřebujete: na kilo a čtvrt brambor asi 1/2 lžičky soli, 3/4 l mléka nebo smetany, 100 g másla, petrželku

Postup: Oloupané brambory nakrájejte na větší kostky a zalijte je vroucím osoleným mlékem nebo smetanou. Zvolna vařte, pak mléko slijte a do brambor přidejte rozpuštěné máslo a opatrně protřepte.

Mléko z brambor můžete využít k přípravě polévky: Nařeďte ho trochou vody, osolte, přidejte kousek másla a povařte. Z hrubé mouky, jednoho vejce a trochy vody připravte kapání a do polévky je zavařte.

 

Brambory vařené ve vývaru

Potřebujete: brambory, sůl, petrželku, hovězí vývar, cibuli

Postup: Oloupané brambory nakrájejte na kostky a zalijte vroucím vývarem. Přidejte oloupanou celou cibuli, snítku petrželky a pod pokličkou vařte doměkka. Pokud máte rádi, můžete přidat i česnek.

 

Takto připravené brambory jsou výborné k pečeným masům. Dobrou chuť.

 

 

Lenka Moučková


13.4.2012   Rubrika: Brambory   |   Komentářů 32   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,5/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vařené brambory na několik způsobů

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-32
šedinka
šedinka - 14.4.2012 11:37

Renda68: Napiš prosím Tě, recept na pampušky. Neznám aráda zkusím. Mám ráda všechno bramborové. Bez brambor bych umřela!!!

 
ijaku
ijaku - 13.4.2012 21:11

A já mám stejně nejradči erteplesmajlik - 34

 
sharon
sharon - 13.4.2012 17:22

evropka: si piš, taky jsem to studovala.....smajlik - 97

 
evropka
evropka - 13.4.2012 17:09

sharon: s tím solaninem máš pravdu

 
Gorawen
Gorawen - 13.4.2012 16:38

Taky na brambory nedam dopustit smajlik - 47

 
lee
lee - 13.4.2012 16:29

sharon: smajlik - 68smajlik - 34smajlik - 47

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 13.4.2012 16:22

sharon: smajlik - 75

 
sharon
sharon - 13.4.2012 16:11

Bellana: a cocacola a žvejkačky....jo a Čak noris....smajlik - 68smajlik - 68

 
Bellana
Bellana - 13.4.2012 13:55

Brambory, rajčata, kukuřice a čokoláda je to nejlepší, co k nám z Ameriky přišlo. smajlik - 2

 
orinka
orinka - 13.4.2012 13:54

Kozoroh18: já už na ty kecy ve zprávách vůbec nedám, nemá to logiku - buď zemědělci pláčou že je neúroda nebo že je nadúroda, ale spotřebitel to zacáluje tak jako tak.

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 13.4.2012 13:21

orinka - 13.4.2012 11:47

já si nejsem jistá, zda nebylo v loni ve zprávách, že jich bude málo. pak vyženou cenu - prodejci- a nyní je budou vyhazovat.

 
sharon
sharon - 13.4.2012 12:59

orinka: solanin se likviduje kmínem...ten mají i když neklíčí...smajlik - 68

 
orinka
orinka - 13.4.2012 12:37

manka: určitě hodně daleko od nás, je to k vzteku - někde rozdávají kompost, někde brambor, ale pokaždé mimo dosah smajlik - 10

 
orinka
orinka - 13.4.2012 12:36

sharon: ne e, jak začnou klíčit, už maj v sobě solanin,smajlik - 66 vitamínky doplním jinak.

 
sharon
sharon - 13.4.2012 12:09

orinka: a tím pádem všechny vitamíny a minerály sliješ....dělám v parním hrnci i teď brambory a jsou dobré, ale je fakt , že nejsou všechny stejné....

 
manka
manka - 13.4.2012 12:08

orinka: taky jsem to viděla a nechápala jsem odkud ten mimozemšťan s těma levným bramborama, co od něho lidi tahají ty pytle, je .

 
orinka
orinka - 13.4.2012 11:48

sharon: ale to platí pro nové, ty, co jsou v obchodech je lepší dovařit až ve druhé vodě a tu první slít.

 
orinka
orinka - 13.4.2012 11:47

ad brambory: hlavně, že včera ve zprávách ukazovali pěstitele, jak mají fůru loňských brambor a že jsou za babku. Jaksi mi to nejde s tím, co vidím v supermarketu, o kvalitě ani nemluvitsmajlik - 48

 
evča.
evča. - 13.4.2012 11:29

Já zase tak moc zemáková nejsem, děcka mají rádi kašu...tu nerada dělám........já radši kus zemáka........trochu polít máslem.....nebo udělat cibulku.....smajlik - 64
Na páře jsou dobré......jednou se nedopařily,od té doby říká
chlap...už je nedělej, nebo budou ZASE tvrdýsmajlik - 68To slovo ZASE......smajlik - 82stalo se to jednou......
Takže já radši půl zemáčka, půl kačenky.........
smajlik - 54

 
sharon
sharon - 13.4.2012 10:24

Světlonoska: přesně, nejdřív píšu a pak čtu....smajlik - 75

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-32
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 80379.
    Archiv anket.