Bramborák se zelím

Potřebujete: 500 g brambor, 3 stroužky česneku, 60 g hladké mouky, 1 vejce, na hrstičku majoránky, sůl, pepř, drcený kmín, 250 g kysaného zelí,1 cibuli
Postup: Brambory nastrouhejte najemno, přidejte česnek, vajíčko, koření a mouku. Zamíchejte a pokud nechcete, aby vám brambory zhnědly, pokapte je trochou citrónové šťávy. Z hmoty tvořte bramboráčky a usmažte je na sádle nebo na oleji.
Příprava zelí: Nadrobno nakrájenou cibuli osmahněte na oleji dozlatova, přidejte zelí, dochuťte ho jak máte rádi a duste doměkka. Pro ještě lepší chuť můžete do zelí přidat uzené maso nebo slaninu.
Na talíř dejte bramborák, na jednu jeho polovinu dejte zelí a přiklopte druhou půlkou.
13.6.2012 Rubrika: Brambory | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Bramborák se zelím
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..jpg)
Tak toto jsem dělala v sobotu s tím masem, to bylo mňam
.gif)
Milda3: Nezkašíš,naopak získáš je nadýchanější
: už je jinak nedělám
Kozoroh18: také znám bramboráky bez česneku se švetskami na pelchu v troubě

také jsme dělali bramboráky se zelím zamíchaným v bramborovém těstě. Dělali jsme je poprvé asi před víc jak 20 lety. nepovedlo se nám zelí, chutˇově to šlo, ale bylo moc měkké. Bylo nám líto ho vyhodit i když jen asi 10kg. A tak bdyž jsme smažili bramboráky zkusili jsme zelí do toho těsta zamíchat a chutnalo to dobře. I švestky jsou dobrá v bramboráku.
Světlonoska: tak s droždím jsem to ještě nezkoušel a popravdě jsem to ani neslyšel,ale zkusím to myslím že se s tím nic zkazit nedá
.gif)
Také ho dělávám,je moc dobrý do všech bramboráků dávám droždídělám je i z vloček, nebo s cuketou napul s bramborami
tak já dělám bramborák se zelím tak ,že to kysané zelí nakrájím na menší kousky a zamíchám do směsi a nebo taky místo zelí dávám nastrouhanou cuketu
taky jsem už dělal několikrát bramborák podle receptu některé zdejší ŠŽ z tvrdého chleba a ani to nebylo poznat že by to nebylo z brambor,občas do těch směsí přidávám nadrobno nakrájený salám nebo uzené masko
aby brambory po nastrouhání netmavly, polévají se vařícím mlékem.