Halušky s brynzou
Potřebujete: 800 g syrových brambor, 250 g hladké mouky, 1 vejce, 250 g kysané smetany, 250 g brynzy, 200 g slaniny, petrželku
Postup: Syrové brambory najemno nastrouhejte a smíchejte s vejcem, moukou a solí. Přes síto na halušky těsto propasírujte do vroucí osolené vody, ve chvíli, kdy halušky vyplavou, jsou hotové. Sceďte je a hned promíchejte s nadrobenou brynzou a kysanou smetanou.
Podávejte posypané uzenou slaninou, kterou jste na pánvi opekli dokřupava a petrželkou.
13.9.2012 Rubrika: Brambory | Komentářů 38 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Halušky s brynzou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Jagea: Když už mám pytlík doma,tak z něj přidámto až nebude
Světlonoska: Když už tam dáváš vlastní bramboru a vlastní hl. mouku, přidej vejce a pytlík zahoď, ne?
Ale vážně: někdy si podobně pomáhám s br. knedlíky. Stačí do směsi z pytlíku nastrouhat zbylou vařenou bramboru, přidat trochu krupice a hned se to chuťově výrazně přiblíží "celodomácímu" bramb. knedlíku.
Mám z akce 89k/kg Eidam,ten jsem na ně postrouhala, a bylo to také dobré
TAk sjem včera halušky udělalatrochu z pytlíku Vitana či Varoma,ted nevím,nemusí se dát celý,trochu hl.mouky,nastr.bramboru a byly výborné
Osmažila jsem cibulku,na tom osmahla škvarky od mamky a nakonec chvíli na tom podusila zelí a halušky pak jen přimíchávala,jsem zastánce vaření v co nejméně hrncích
cibulka na slanině a kys. zelí
Jagea - 13.9.2012 12:32
také koupím polotovar, když neni čas, než oloupeš a upatláš tak už utíráš nádobí. Čas a energie jsou také peníze.
tohle jidlo u nás
syn doveze brynzu ze Slovenska ta je super vi kde ji má koupit je drahá ,ale mňam
zakysanku nedávám jen brynzu halušky dělám dá to trochu práce ,ale vysledek je OK
orinka: 15:40 , dnes v TESCO 10 KG brambor 39.90......
u nás se brynza nejí... brambory na halušky mixuju a do těsta přidám oříšek sádla , vejce a hl. mouku, podusím zelí přidám na kostičky uzené a vše smíchám s haluškama....toto u nás jede...
Haninka: no jasně, že jen halušky. Určitě chutnější než ty prodávané bramborové noky, které jsem také znouze zkoušela.
orinka: Jistěže, pokud si vyrobíš sama, máš to levnější. Ale kolikrát čas jsou peníze. A za ten čas, co ušetřím, si vydělám mnohem víc než pitomých 50 Kč, co dám za hotový kilový pytlík halušek.
IVUSKA 56: za 50 korun si koupím 5 kg brambor, to by bylo halušek - polotovary jsou stejně jak polívka ze sekery.
IVUSKA 56: takže zůstanu u svých oblíbených bramborových noků...
Haninka: Taky jsem je párkrát měla, nejsou špatné, ale jsou drahé, cca 50,-. Je jich 1 kg a to není nic moc.
Jagea: a to jsou jenom halušky? Brynzu apod. si dodáš sama?
Když spěchám, mám vždy v mrazáku koupené vařené halušky, jsou moc dobré a ušetřím si patlání.
Zakysanku do brynzy nedávám, nevidím k tomu důvod.
Jinak orig testo na halusky je opravdu alespon 3x vic brambor nez mouky...
Bryndza musi byt cerstva, jinak smrdi a cim starsi, tim hur...
Delavam i variantu - posypat nastrouhanym uzenym syrem + zakysana smetana + rozpustene maslo... Osmazena cibulka taky neni marna
No jelikož jsou halušky v podstatě velmi podobné chlupatým knedlíkům, dají se kombinovat s čímkoliv.
modroočka: zvláštní kombinace, ale mohlo to být dobrý,
kdysi jsem smíchala halušky se zelím a prejtem... rodina to užírala i za studena...
vypadá to, že zítra budou halušky.