Slaninové brambory
.jpg)
Potřebujete:: Brambory (stačí menší), mletá paprika sladká, podle chuti i pálivá, anglická slanina.
Postup: Brambory omyjeme a neoloupané nakrájíme na kolečka. Rozložíme je na plech a na ně klademe anglickou slaninu nakrájenou na malé kousíčky. Posypeme paprikou a pečeme při střední teplotě dozlatova. Ihned podáváme.
4.2.2013 Rubrika: Brambory | Komentářů 11 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Slaninové brambory
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Milda3: to znam a obcas to taky kuchtim - dobre a hlavne - RYCHLE
.jpg)
Milda3: Brambory v papiňáku dělám taky. SUPER, doporučuju!!
.jpg)
orinka: taky nám satačí jen brambory. Nejsem bramborová, al takhle upečené mám ráda.
Peču taky na pečícím papíře. Na talíři je někdy sypu strouhaným sýrem a porkem.
.gif)
orinka: jo, to máš pravdu.
mě anitech poslala link na brambory v papiňáku,je to něco podobného,jde to na více variant a hlavně je to rychlovka a když se to povede tak je to jak tady kdysi říkala sharon " nebe v hubě "
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=12209
Janami: a když to zaleje rozšlehanýma vajíčkama a opeče po obou stranách, pak má Selskou omeletu.
.gif)
ale když tak koukám na toho tataráka, co je nad smajlíkama, tak toho bych si dala asi radši
.gif)
Manžel dělá něco podobného: orestuje na pánvi slaninku s na proužky nakrájenou cibulí, přidá ve slupce vařené /oloupané a nakrájené na plátky/ brambory, osolí, opepří, ještě trochu opeče a podává. A jak jsme masožravci, tyhle brambory můžeme i samotné.

sharon- pokrájené brambory dám do mísy,posolím,dám mletou papriku a olej,promíchám a nasypu na plech a nikdy mě nezhořkly a dělám to už mnoho let.
Světlonoska: tak mu na talíř k bramobrám přidáš opečený kus masa nebo volské oko. Uznávám, že masožravcům něco schází. Mně postačí brambory.

Zdá se mi to nějaké"prázdné,to by muž nejedl,nebo by měl poznámky
slaninu chce dát opravdu později
IVUSKA 56: já tomu říkám Americké brambory, ale při kvalitě supermarketových to chce opravdu dobře koupit. Nedělám s tím štráchy - na pečící papír nakrájím syrové brambory, posypu nějakým kořením, případně dosolím, pocákám olejem a ani tam ta slanina být nemusí. Trošku přicmrndnout vody, do začátku.
sharon: já bych ji možná rozdělala v kapce oleje, to by až tak nezhořkla, ale máš pravdu. I orinka s tou slaninou. Ale udělat to v nějakém sledu, nemusí to být špatné.
mám strašně ráda pečené brambory. Tu slaninu bych ale hned od začátku nedala, protože se udělá moc brzo a pak by mohla zčernat. Místo papriky nějakou grilovací směs, nahoře ještě pocákat trochou oleje. Jo, a peču to na pečícím papíře, takže žádné mytí plechu
.gif)
paprika musí zhořknout???....jinak zapékané brambory budu dělat zítra ale s masem a zalité vejci.....