Zapečené brambory

Potřebujete: 3 větší cibule (nebo odpovídající množství pórku), 1 kg brambor, 50 g rýže, 4 lžíce oleje, petrželovou nať, vegetu, mletý pepř, mletou papriku, sůl (10–15 sušených švestek, máta peprná).
Postup: Cibuli nebo pórek nakrájíme nadrobno, zpěníme na oleji, přilijeme trochu vody a dusíme do poloměkka. Pak přisypeme rýži, promícháme ji s cibulí (pórkem), maličko osmahneme, opepříme a opaprikujeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na dno vymaštěného pekáčku nebo zapékací mísy narovnáme polovinu brambor, na ně vrstvu cibule (pórku) a s rýží, osolíme a přidáme podle chuti vegetu a nasekanou petrželku, navrch dáme druhou polovinu brambor a zalijeme teplou vodu, aby vše bylo zakryté. Vložíme do trouby a pečeme při 200 stupních dozlatova.
Mezi brambory a cibuli můžeme také vložit sušené švestky a pár lístečků máty.
Podáváme se salátem.
25.2.2013 Rubrika: Brambory | Komentářů 11 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zapečené brambory
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..jpg)
http://varecha.pravda.sk/recepty/granatir-starej-mamy/7453-recept.html

Merylko, já bych chtěla vidět, jestli jsi to opravdu vyzkoušela??
.jpg)
loupák: havířina OK ale toto
.gif)
a co maso ????????
.gif)
Bellana: u nás se nokám s bramborem říká ,,Havířina,,
Betty: Grenadýrmarš je docela chutné jídlo, i když moji potomci ho raději bez těstovin . Už si nevzpomínám, jak se to české lidové jídlo jmenuje, jsou to brambory s noky. Holt v lidové kuchyni se vařilo z toho, co doma bylo a na co bylo. Neřešili, jestli je do salátu lepší řecký nebo španělský olivový olej a jestli je do zelňačky lepší kmín nebo římský kmín.

Světlonoska: I těstoviny se dělají s bramborem. Takový grenadýrmarš je prý pecka. http://www.czechspecials.cz/specialita/grenadyrmars/
Ale nevím, ta kombinace mi taky připadá šroubovaná.
.jpg)
já přidám i sádlo j e to kal BOMBA ,ale opravdu
.jpg)
Slaninu nakrájíme na kostky a usmažíme spolu s nakrájenou cibulí,čer, papriku vmícháme vařené brambory a těstoviny, osolíme, opepříme, k tomu kys. okurek mňam
jmenuje se to GRANATIR vaří se na Slovensku
.gif)
Kombinovat rýži s bramborem by mě v žovotě nenapadlo,ALE obojí mám ráda a jak to chutná dohromydy jsem opravdu moc zvědavá,takže určitě někdy zkusím v malém množství a uvidím,jestli se to chytne

Teda jím ledasjaké kombinace, kromě tataráku vše,ale abych zapékala brambory s rýží by mě v životě nenapadlo
Vařím obyčejně,čím méně ingrediencí,tím více vynikne chut´...zapečené brambyry miluji,ale bez rýže,to by se tam za chvíli mohly dát i těstoviny