Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vegetariánské brambory

Vegetariánské brambory

Potřebujete: brambory, sýr, česnek, muškátový oříšek, sůl, pepř.

Postup: Vymastíme pekáček, poklademe na dno brambory pokrájené na tenké plátky (poslouží robot nebo škrabka na brambory). Posypeme je troškou soli, pepře a muškátového oříšku (toho opravdu málo). Dál rozmačkáme asi 2–3 stroužky česneku a posypeme notnou davkou sýra. Celé opakujeme do zaplnění pekáčku. Dáme péct na 180°C. Je nutné, aby plátky brambor byly tenké, jinak se to dobře nepropeče.
Pečeme asi tak 20 minut, poté kontrolujeme, jestli jsou brambory upečené, a buď servírujeme, nebo dopékáme.
Tento pokrm je vhodný i do remosky.

Meryl


16.4.2013   Rubrika: Brambory   |   Komentářů 10   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vegetariánské brambory

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
r1911
r1911 - 16.4.2013 19:53

Dělám podobné, akorát ještě přeleju smetanou a dám péct, jen na delší dobu než těch 20 minut. Je to dobrota a někdo tomu říká zámecké brambory. Chutnají teplé i studené.

 
Gorawen
Gorawen - 16.4.2013 15:59

Proc ne...smajlik - 47

 
evropka
evropka - 16.4.2013 12:30

orinka: šikulka chválím,..ještě dojídám od neděle,ale na večer chystám švestkové knedle mám je v zamrazenésmajlik - 68

 
orinka
orinka - 16.4.2013 11:15

evropka: tak u nás ty nejlevnější za 12, pod deset korun tu žádné nenajdeš. A nemáš jistotu, že půlku z toho nevykrájíš do odpadu. To já mám dnes laciný oběd, a dobrý. Jablkové knedlíky (strouhaná jabka s hrubou moukou a krupicí, 1 vajíčko). Na to tvaroh, domácí pomerančový džem, máslo, skořicový cukr.

 
sqwela
sqwela - 16.4.2013 10:30

ebropka: navíc ty z marketu jsou pěkně hnusné! nedám dopustit na vypěstované brambory někde na dědině, z obchodu fakt nebrat!

 
evropka
evropka - 16.4.2013 10:25

orinka: musíš koupi brambory někde při cestě já tuhle za 7 káblí super kvalitu...ale ty zloději v tescu 18kčsmajlik - 42

 
orinka
orinka - 16.4.2013 10:08

sýr přidat až ke konci pečení. Ale levné jídlo???smajlik - 26 Podívejte se na cenu brambor a sýra. Když to má zasytit rodinu, to už je skoro lepší koupit kuře.

 
sqwela
sqwela - 16.4.2013 9:10

já bych to podávala jako přílohu, třeba k brokolici, zapečenému lilku, cuketě, nebo k masu.

 
evropka
evropka - 16.4.2013 8:56

spíš bych napsala "předvejpaltové"...ale taky dobrý

 
sharon
sharon - 16.4.2013 8:32

a k tomu velký zlatý řízek....smajlik - 47smajlik - 68

 
Světlonoska
Světlonoska - 16.4.2013 8:09

Vegetarián nejsem,ale taková jídla děláme častosmajlik - 94smajlik - 57smajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 80351.
    Archiv anket.