Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Bramborový prejt

Bramborový prejt

Potřebujete: 800 g brambor, 200 g anglické slaniny, 1 cibuli, 2 vejce, 40 g strouhanky, sádlo na vymazání formy, 1 lžičku majoránky, sůl, pepř

Postup: Brambory uvaříme ve slupce doměkka, vychladlé oloupeme a nastrouháme. Nakrájenou slaninu rozškvaříme na pánvi a osmahneme na ní nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme k nastrouhaným bramborám a vmícháme dva žloutky, strouhanku, sůl, pepř a majoránku podle chuti. Zamícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Směs vložíme do vymazaného pekáčku a pečeme do růžova. Prejt výborně chutná v kombinaci s kysaným zelím.

Redakce


7.10.2016   Rubrika: Brambory   |   Komentářů 3   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Bramborový prejt

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
orinka
orinka - 9.10.2016 11:25

Myslím si, že je to výborné podzimní jídlo. A téměř bezmasé, to mám ráda.

 
Hanča
Hanča - 7.10.2016 19:13

tak já bych si radči jen opekla ty brambory se slaninou a cibulí, s tímhle by mně doma poslali někam

 
PEGG
PEGG - 7.10.2016 10:12

To nemusí být vůbec špatnésmajlik - 57

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 80351.
    Archiv anket.