Bramborový prejt
Potřebujete: 800 g brambor, 200 g anglické slaniny, 1 cibuli, 2 vejce, 40 g strouhanky, sádlo na vymazání formy, 1 lžičku majoránky, sůl, pepř
Postup: Brambory uvaříme ve slupce doměkka, vychladlé oloupeme a nastrouháme. Nakrájenou slaninu rozškvaříme na pánvi a osmahneme na ní nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme k nastrouhaným bramborám a vmícháme dva žloutky, strouhanku, sůl, pepř a majoránku podle chuti. Zamícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Směs vložíme do vymazaného pekáčku a pečeme do růžova. Prejt výborně chutná v kombinaci s kysaným zelím.
7.10.2016 Rubrika: Brambory | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Bramborový prejt
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Myslím si, že je to výborné podzimní jídlo. A téměř bezmasé, to mám ráda.
tak já bych si radči jen opekla ty brambory se slaninou a cibulí, s tímhle by mně doma poslali někam
To nemusí být vůbec špatné