Bramborák na plechu
Potřebujete:
Ingredience na klasický bramborák: Brambory, vejce, česnek, majoránku, kmín, sůl, polohrubou mouku
Zelí (cca polovinu váhy bramborákového těsta)
Uzené maso
Trochu rozpuštěného sádla
Postup:
Zadělejte klasické těsto na bramboráky, přidejte do něj nasekané a spařené zelí (můžete použít i kysané) a na kostičky nakrájené uzené maso nebo slaninu apod. Pekáček vyložte pečícím papírem, nalijte do něj směs a pokapejte ji rozpuštěným sádlem. Pečte na 180 stupňů, dokud povrch pěkně nezezlátne.
6.10.2016 Rubrika: Brambory | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Bramborák na plechu
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Je pravda, že my jsme ho doma taky dělali na plech, teda bez zelí, jen klasický, ale ten se vždycky upekl do křupava, v nové troubě toho nedosáhnu, je spíš dušený
dobrý nápad na plechu, upeče se sám
Protože téměř vše smažené není nejzdravější, dělám i nevelké bramboráčky bez tuku na palačinkovači (el. gril je pro pár kousku moc velký !)
Se zelím jsem už jednou zkoušela - ale příliš mne to nenadchlo
Snad to bude nyní lepší
Takhle se bramborák dělá na Šumpersku - aspoň moje babička je z tohoto kraje a dělá to takhle - Je to super jídlo!
Bramborak miluju , jednou jsem zkousela klassicky na plechu (podle receptu tady odtud) a velice me to zklamalo .
Tenhle se zelim neznam, vyzkousim ho ale jenom v malem mnozstvi a uvidim jak dopadne
to je dobrý nápad, určitě zkusím. Bramboráky bych mohla dělat pořád, manžel je miluje. A na tom pečícím papíře to nebude tak mastné, jako když se pečou na pánvi - to je pak vždycky musím proklaádat ubrouskama.