Bramborové langoše
Potřebujete:
- 20 dkg vařených brambor
- 30 dkg hladké mouky
- 2,5 dl mléka
- sušené droždí
- 1 lžičku soli
- 1/2 lžičky cukru
- mouku na podsypávání těsta
- olej na smažení
- kečup, česnek, tvrdý sýr na dochucení
Postup:
Brambory uvařte a nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte ostatní suroviny a dobře zpracujte. Nechte vykynout. Pak z těsta vyválejte asi 3 mm vysoké placky a osmažte je v rozpáleném oleji po obou stranách. Hotov labgpše potřete česnekem, kečupem a posypte sýrem.
8.11.2016 Rubrika: Brambory | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Bramborové langoše
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky. ráda vyzkouším, zatím znám jen normální těsto na langoše - u toho původního těsta je možno z lednice po troškách ubírat, zde zřejmě s přidáním brambor to možné nebude ???
Ono pro jednu osobu se to moc nevyplácí, jen snad snížit ingredience na polovinu - mí drahoušci totiž nejsou příliš nadšeni