Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Maďarské brambory

brambory

Ingredience: 4 velké brambory, 1 hodně pikantní klobása (třeba dunajská), 1 červená paprika, 150g kysané smetany, 2 lžičky provensálského koření a sladká nebo ostrá paprika.

Postup: Brambory nejprve důkladně očistíme a uvaříme ve slupce. Po uvaření vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 200 °C. Klobásu si nakrájíme na kostičky, stejně tak očištěný paprikový lusk. Kysanou smetanu rozšleháme s paprikovým a provensálským kořením.

Brambory podélně rozpůlíme a vydlabeme až na půlcentimetrovou vrstvu kolem slupky. Vydlabanou dužinu rozmačkáme vidličkou, přimícháme kostičky klobásy a paprikového lusku a také ochucenou kysanou smetanu. Touto hmotou naplníme vydlabané brambory a zabalíme do alobalu.

Pečeme při 200 °C asi 10 minut.

Marie Poštová


28.1.2006   Rubrika: Brambory   |   Komentářů 9   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Maďarské brambory

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 79399.
    Archiv anket.