Maďarské brambory
Ingredience: 4 velké brambory, 1 hodně pikantní klobása (třeba dunajská), 1 červená paprika, 150g kysané smetany, 2 lžičky provensálského koření a sladká nebo ostrá paprika.
Postup: Brambory nejprve důkladně očistíme a uvaříme ve slupce. Po uvaření vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 200 °C. Klobásu si nakrájíme na kostičky, stejně tak očištěný paprikový lusk. Kysanou smetanu rozšleháme s paprikovým a provensálským kořením.
Brambory podélně rozpůlíme a vydlabeme až na půlcentimetrovou vrstvu kolem slupky. Vydlabanou dužinu rozmačkáme vidličkou, přimícháme kostičky klobásy a paprikového lusku a také ochucenou kysanou smetanu. Touto hmotou naplníme vydlabané brambory a zabalíme do alobalu.
Pečeme při 200 °C asi 10 minut.
28.1.2006 Rubrika: Brambory | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5