Salát s mušlemi Sv. Jakuba
Potřebujete: 12 očištěných mušlí Sv. Jakuba - jen bílou masitou část, salát polníček, cherry rajčata, limetku, olivový olej, sůl a pepř
Postup: Omyjte lístky polníčku a oddělte je od sebe. Z olivového oleje, šťávy z jedné limetky, soli a pepře vytvořte zálivku a ochuťte jí salát. Promíchejte. Čerstvé mušle nakrájejte horizontálně na několik plátků. V pánvičce rozehřejte olej a plátky v něm několik sekund orestujte. Na talíře naaranžujte salát, poklaďte plátky mušlí. Rajčátka překrojte napůl a salát jimi dozdobte.
Tip:
* mušle Sv. Jakuba dostanete v hypermarketech jak v úseku čerstvých ryb, tak ve zmraženém stavu
* mušle můžete nahradit krevetami - předvařené nevyloupané naleznete v obchodech v chladicích pultech
* podávejte s celozrnnou bagetou
5.8.2008 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5