Ananasová miska s pepřem
Potřebujete: 1 zralý ananas (nebo kompotovaný), lesní a zahradní ovoce: jahody, maliny, rybíz..., cukr, vodu, bílý pepř
Postup: Zralý ananas zbavíme listů a pořádně jej oloupeme, aby nezbyla žádná drsná část ze slupky. Nakrájíme na kousky, přidáme trochu vody a rozmixujeme. Pak zahřejeme 1 dl vody a rozpustíme v ní asi 40 g cukru. Po rozpuštění přidáme necelou kávovou lžičku rozdrceného bílého pepře. Po chvilce sundáme z plamene a necháme odpočívat asi 30 minut. Poté zcedíme, aby v sirupu nebyl pepř.
Do misky dáme ananasovou dřeň, dozdobíme barevně kontrastním ovocem a zlehka zalijeme pepřovým sirupem. Místo pepřového sirupu můžete dát ušlehanou šlehačku ;-).
"Prakticky bez kalorií a delikátně pikantní," píše o svém receptu čtenářka Jiřina. Děkujeme za letní recept.
25.8.2008 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5