Zeleninový salát
.jpg)
Ingredience a postup: 1/2 menší hlávky červeného zelí, 1 malý celer, 3 mrkve, 2 jablka vše nastrouháme najemno, jablka na kostičky a smícháme se zálivkou
Zálivka
1 velká zakysaná smetana, 1 lžíce jemně strouhaného čerstvého křenu (namoč jej tak na půl hod. do studené vody před strouháním), 2 lžíce citronové šťávy,sůl, pepř, lžíce moučkového cukru (podle chuti). Vše v míse smícháme a necháme cca 2 hodiny uležet.
Hodí se jako svačina, večeře ale i jen tak, třeba s kouskem celozrnného pečiva.
Dobrou chuť a stálé zdraví přeje Sharon
17.4.2012 Rubrika: Saláty | Komentářů 17 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zeleninový salát
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..jpg)
sharon: super k řízku příloha dobrátedy pokavad ty suroviny budou opravdu v bio kvalitě

sharon: jasně, tak to tě omlouvá
.gif)
manka: a taky nejsem ředitelka...

sharon: no jo no
.gif)
manka: víš co , nám chutná.....

sharon: tak jestli je z lídlu, tak je určitě kvalitní
.gif)
LenkaT: klasika je kelímek jako jogurt a pak jsou velké jogurty , tak v té velikosti je i zakysanka - já ji beru v Lidlu ( červenou) , jinak můžeš dát dvě malé......

sharon: jak velká je velká smetana?
.gif)
Renda68: to si pište děvčata....a vařím z kvalitních surovin...

Renda68:
ten salát...
manka: taky si myslím, však ona má Sharon mlsnej jazýček, to už víme. Zkusím ho o víkendu.

to musí být velká dobrota.
Lisa: taky ji dělávám podobnou na chlebíčky - přidávám ještě nastrouhanou kyselou okurku, cibulku a pár vařených vajec. Můžem se po ní utlouct

Linda: syrový celer najemno + majonéza a ochutit solí, pepřem a podle chuti okyselit - výborná pomazánka (prý dobrá na potenci )
.jpg)
Syrový celer? No proc ne, za vyzkouseni to stoji, pro me bez jablek ale i tak to muze byt zajimavy. Bohuzel cerstvy cerveny zeli bude u me k sehnáni az na podzim, ale tisknu a schovávám...
zeleninové saláty můžem denně, strouhat do něj červené zelí by mi nenapadlo, díky za tip, zas něco nového.