Hrušky s lučinou

Potřebujete: 8 půlek kompotovaných hrušek, které nakrájíte na kousky, 200 g lučiny, 4 lžíce rybízového džemu, 3 lžíce citronové šťávy, 5 lžic sladké smetany, 5 – 6 lžic šťávy z kompotu, 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
Postup: Do mísy vložíme hrušky. Lučinu smícháme se šťávou z kompotu, smetanou, citronovou šťávou, džemem a ušleháme hladký krém. Připravenou zálivkou hrušky zalijeme a posypeme nasekanými ořechy.
27.9.2012 Rubrika: Saláty | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Hrušky s lučinou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..jpg)
orinka: jojo, hrušky se sýrem dělám i jako jednohubky .... s hermelínem nebo s nivou jsou nejlepší
To je výborná chuťovka. Jde to i z čerstvých, ale pak je to trošku pracnější a musí se oloupané pokapat citronem, aby nezhnědly a trošinku je musíme ovařit. Když se to jen podlije a dá kousek másla, nic se nezkazí