Fazolový salát k masu

Potřebujete: 400 g bílých fazolí, 200 g mrkve, 300 g celeru, 100 g cibule, 200 g sladkokyselých okurek, 200 g majonézy, sůl, pepř, citron, cukr
Postup: Den předem namočené fazole uvaříme, před dovařením osolíme. Scedíme a necháme prochladnout, pak do nich přimícháme vařenou zeleninu nakrájenou na nudličky. Potom přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a okurky. Vše spojíme majonézou, kterou jsme ochutili solí, pepřem, cukrem a trochou citronové šťávy. Podáváme k pečenému nebo vařenému uzenému masu.
16.1.2013 Rubrika: Saláty | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Fazolový salát k masu
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.holky, vím všecko, co se má dělat - vařit v nové vodě, pak nakonec přidat saturejku....a stejně je to všecko v háji. Vystopovala jsem, že jedině ty konzervované. Ale ty určitě nejsou tak strašně dobré.
Někde psali, že se nemají fazole vařit v té vodě, co byly namočené a během vaření scedit a dát zas novou...pak tolik nenadýmají....
Salát nedělám...spíš polévku....
.gif)
orinka: nechceš se vznášet , viď ?.....
.jpg)
To vypadá věru dobře...

orinka: zkus si udělat kousek a místo majolky tam dej activii
kvůli svému pitomému zažívání bych musela použít konzervované fazole. Fazolový salát z bílých fazolek dělávala moje babička a já taky, ale s postupem času mě to děsně dme. Fazolový salát je výborný i jen tak - vařené fazole promíchané s cibulkou osmaženou dožluta, pepř, sůl...ach jo, snědla bych toho kýbl, ale nemůžu.
.gif)
ještě..........a myslím že nemusí být jen bílé ....?
.gif)
jejtě jsem nedělala - vyzkouším ....
.jpg)
díky jdu na to jen majolku nahradím sojanézou