Jarní salát

Potřebujete: 1 hlávkový salát, menší salátovou okurku, svazek ředkviček, petrželku, trochu oleje, citronovou šťávu, sůl, cukr.
Postup: Zeleninu dobře omyjeme, salát nakrájíme na drobné proužky, okurku na plátky a ředkvičky nastrouháme. Smícháme, posypeme petrželkou a přelijeme zálivkou z oleje, citronové šťávy, soli a cukru. Salát můžeme doplnit i vařenými vejci. Podáváme s tmavým pečivem.
23.4.2014 Rubrika: Saláty | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jarní salát
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
dělávám z ledovýho salátu a vše ostatní na malé kostičky a nálev se nemusí dělat stačí zakápnout balsamikem.......a těsně před podáním pár kapek oliváče....
a na večeři na to nadrobím balkánský sýr.....
.jpg)
dadka: ja delam z láku aspik nebo vajecnou tlacenku, vubec smes nemusim ochucovat, ten lák tomu da spravny smrnc
Mám ráda všechny zeleninové saláty. Zálivku dělám vyloženě podle chuti, protože já ji vždycky vypiju. To dělám i s lákem z naložených okurek.Když otevřu sklenici okurek, tak zbytek zůstane ve sklenici na suchu.
.jpg)
orinka: jj taky odlehčuji
Možná bude někomu dělat problém zálivku správně trefit. Já se celý život řídím jednoduchou zásadou 1:1 - prostě (až na sůl) stejný poměr cukru, octa i oleje. Jinak chválím recept, po přežíracím maratonu nic lepšího být nemůže. A ještě se upotřebí vajíčka natvrdo.