Těstovinový salát
Ingredience: jako u bramborového salátu (kořenová zelenina, kyselá okurka, hrášek, tatarská omáčka nebo majonéza...), ale místo brambor použijeme těstoviny.
Postup: Těstoviny uvaříme. Zeleninu buď povaříme nakrájenou na kostičky, nebo použijeme sterilovanou. Přidáme všechno, co jsme zvyklí dávat do bramborového salátu. Smícháme dohromady a podáváme vychlazené.
27.10.2016 Rubrika: Saláty | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Těstovinový salát
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.taky ho děláme,většinou na zahradě,ale spíš jako TULI, s čerstvou zeleninou
TULI: dělávám s kuřecím masem a majonézu napůl se zakysankou.....
Linda: Já miluji těstovinový salát od BarčiZ,s tuňákem.Ten mohu v zimě i v létě.
Linda: jde to - v ITALII se to dela v lete , hezky vychlazeny .... treba nejake penne .... ja davam parek , rajcatka, kukurici , tunak , vajicko na tvrdo , hrasek ...proste to , co vam chutna ....... a nakonec se smicha s majonezou + sul , pepr .... vyborne ...
Linda: Ano, je to dokonce výborné. Takhle dělávám salát třeba s masem z vařené slepice + těstoviny + přísady + majonéza. S rýží to jde taky.
já ho někdy kupuji v kilovém kelímku /tak jako bramb.salát,kam přidám ještě své brambory a je rychlý a vynikající/ - ze zbytku těstovin jsem občas zkusila se zeleninou z konzervy, není to špatné - ale ten hotový je lepší a bez práce /my tu ještě nemáme jen potraviny z Německa,které oni nežerou a zbavují se jich do Čech, v salámech i klobáskách je maso, mnoho věcí bez konzervantů atd. ./-tudíž otrava nebude tak rychlá/
Nikdy jserm to nezkoušela a stejně jako Linda k tomu nemám moc důvěru.
Hmmm nevim, osobne me kombinace majonezy a testovin nelaka , brambory trosku nasaknou, testoviny ne.... nevim ,mozna je to jenom zvyk .... docela by me zajimalo, jestli to nekdo zkousel