Vánoční punč
Potřebujete: 1 l kvalitního červeného vína, 3/4 l černorybízové šťávy (nebo 100% džusu), 0,1 l českého rumu, 4-5 kousků badyánu, 3-4 kousky skořicové kůry, 5-6 lžic tekutého medu, pomeranče a jablka, 0,25 l portského vína nebo sherry
Postup: Oloupejte pomeranče, zbavte je bílých vláken a oloupejte až na dřeň. Oloupaná jablka nakrájejte na malé kousky a s pomerančem nechte macerovat v rumu. V hrnci svařte černorybízovou šťávu s vínem a kořením. Sceďte zpět do hrnce a přidejte med a macerované ovoce. Přilijte portské nebo sherry. Znovu prohřejte. Pijte horké!
8.12.2008 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vánoční punč
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Zrovna je mi nějak chladněji, by mě to zahřálo, co? Rum mám, víno by se našlo, ale ta rybízová šťáva
talenka: taky jsem byla dneska na Svoboďáku a dala si horkou medovinu i punč.Oboje bylo fakt dobré.
Doma jsem ho ještě nedělala.
Nejdobřejší je punč ,když přijdeme z odpolední
vycházky promrzlý a první je dáme si punč.
Na vánoce musí být punč,vaječný koňak a cukroví.
včera jsme přišli ke známým a ti povídají - čas vánoční - čas punčový - , tak udělali velice dobrý, to já můžu, zdolali jsme každý 2 skleničky a bylo nám krásně teploučko ................
sharon: a to mě to teda láká - punč, svařáček, to můžu... U nás v Brně prodávali na náměstí Svobody svoboďáček: Svařák plus rum plus medovina. Moooc dobrý to bylo dneska jdu mrknout, jestli to náhodou nemají zase, loni neměli
u nás na náměstí je tolik stánků s punčem, že stačí deset minut procházet kolem a máte ho jak z praku , nevyzkoušela jsem,neláká mě to !