Svařené víno s Grappou
Potřebujete: 1 l červeného vína, 300 ml destilátu Grappa, 300 ml vody, 100 g krystalového cukru, hřebíček, celou skořici, 1 citron a 1 pomeranč
Postup: Kartáčkem na zeleninu odrhněte citron a pomeranč a nakrájejte i s kůrou na malé kousky. Do cca 2litrového hrnce dejte Grappu, vodu, krystalový cukr, citrusové plody spolu s hřebíčkem a celým kouskem skořice. Přikryjte pokličkou nebo potravinářskou fólií a nechte přes noc macerovat. Druhý den, těsně před podáváním přilijte 1 l vína, přiveďte těsně před bod varu (kdy tekutina začíná lehce probublávat), nevařte. Podávejte horké.
Čtenářka Jana, která nám recept zaslala, upozorňuje: "Tento recept na svařené víno jsme dostali od kamarádky. Je velmi dobrý a rychle stoupá do hlavy. Proto jej konzumujte s mírou a nejlépe doma, abyste mohli jít rovnou spát."
Děkujeme za recept i doporučení.
7.12.2010 Rubrika: Nápoje | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Svařené víno s Grappou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.aa11:
Grappa je pálenka italského původu z vína nebo z matoliny (zbytky po lisování vína: slupky, semínka i třeba větvičky). Obsah alkoholu se zpravidla pohybuje mezi 37,5 - 60 %.
Chuť může být pokaždé jiná. Stejně jako u samotného vína záleží na odrůdě, místě pěstování i teplotě při které víno zrálo.
grappa? Asi grepy, ne? Vypadá to zajímavě :-)
Co je to Grappa? Chutná to po necem, nebo je to cistý destilát?