Smažené bramborové noky
Potřebujete: 600 g brambor, 120 g hrubé mouky, 2 vejce, 40 g másla, 200 ml mléka, muškátový květ, olej, sůl
Postup: Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě. Mléko přivedeme k varu a rozpustíme v něm máslo. Za stálého míchání přisypáváme mouku a mícháme, dokud se vzniklá kaše nepřestane lepit na stěny hrnce. Necháme vychladnout, pak přidáme vejce, muškátový květ a prolisované brambory. Dobře promícháme. Vykrajujeme noky, které na oleji smažíme dozlatova.
5.5.2008 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Smažené bramborové noky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Já to dělám také ze zbytku kaše, ale domácí a přidávám ještě kousek anglické nebo uzeného a dělám z toho placičky.
pokud to uděláte ze zbytku bramborové kaše od Labety, máte ausgerechnet to samé