Tomatová omáčka
Potřebujete: 100 g rajského protlaku, 1 panáka olivového oleje, 2 polévkové lžíce hladké mouky, 2 plátky anglické slaniny, 1 malou cibuli (nebo půlku středně velké), 1/2 mrkve, česnek, sůl, pepř
Postup: Mrkev nakrájíme na drobné kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvičce rozehřejeme olej a mrkev s cibulí restujeme (cibule má zesklovatět). Anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky a přidáme na pánvičku. Přidáme rajský protlak a mouku a na mírném ohni chvíli povaříme za stálého míchání. Po chvilce vše zalijeme litrem vody, přidáme stroužky česneku, které jsme oloupali a nakrájeli na plátky. Dochutíme solí. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni povaříme ještě 20-30 minut. Rozmixujeme ponorným mixérem (pokud chceme mít omáčku hrubší), nebo propasírujeme (jemná omáčka). Podáváme ke studenému masu či k těstovinám.
Tip: do omáčky můžeme přidat bazalku
10.11.2010 Rubrika: Přílohy | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Tomatová omáčka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.taky mám ráda "rajskou" s kořením,nedávám mrkev....
Kozoroh18: jo a všude se pije wellcome drink
Arna, já se nedivím, na schránkách Zeitung a na rohožce Willkommen
A proč "tomatová"? Vždyť jsme v Čechách, tak snad rajská!
Já do rajské nemusím česnek.
a to se jako rozmixuje i ta slanina jo?
proč rajský protlak? když podusíte rajčata,je to čersvé,zdravé....a hlavně výborné
Dala bych si místo mouky perník. Chybí mě tam koření, ale asi to je jiný recept.