Slaninové knedlíky
Potřebujete: 500 g bílé veky, 100 uzeného bůčku (slaniny), 200 g cibule, 2 lžíce petrželky, 4 žloutky, 1/2 l mléka, sůl, kmín
Postup: Veku nakrájejte na tenké plátky a dejte do misky. Slaninu nakrájete na kostičky, cibuli a petrželku nadrobno a vše chvíli poduste. Pak nasypte na veku, přidejte žloutky a přelijte horkým mlékem. Promíchejte a nechte asi půl hodiny stát. Směs okořeňte solí a kmínem a nakonec vmíchejte sníh z bílků. Tvořte malé kulaté knedlíčky, vhazujte je do vroucí osolené vody a vařte asi 20 minut. Ozdobte je opečenou slaninou a podávejte se špenátem nebo se zelím.
31.10.2011 Rubrika: Přílohy | Komentářů 12 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Slaninové knedlíky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.- vubec neznam ..ale muzou byt dobre ...
orinka: mě hned tak nějaká bomba neporazí.....
sharon: chutnají stoprocentně, ale je to kalorická bomba!
ještě jsem nedělala, ale můžou mi chutnat...
Tak to nemusím, ale může to být dobré.
Dělám je trošičku jinak , také s anglickou slaninou a dostala jsem na ně takovou chuť, že si je zítra k obědu udělám. Špenát i zelí doma mám, tak se ještě rozhodnu s čím.
Já dávám místo špeku anglickou a potom se k tomu špenátu ani nemusí maso, jen osmažená cibulka. Joj mám na ně strašnou chuť.
Mňam!
TAké je to moje
orinka:
Vzdycky jsem si myslela, ze jsou to takové "vylepsené" bramborové knedlíky .
na to mám jiný recept, špekové knedlíky a do těsta patří uvařené brambory. Houska taky, ale ne tolik, tohle mi připadá, že když si obložím veku kouskem špeku, vyjde to nastejno a nenadřu se tolik
miluji je