Dýňová kaše
Potřebujete: 1/2 kg brambor, 1 kg oranžové dýně (výborně se hodí i žlutomasé dýně), oříšek másla, 200 ml smetany na vaření, sůl a pepř.
Postup: Brambory oloupejte, dýni oloupejte a střed zbavte pecek i všech vláken. Nakrájejte na malé kousky. Vše můžete upravit dvěma způsoby: buď vařit ve vodě (kterou bohužel slijete), nebo povařit v páře (brambory i dýně si zachovají barvu a chuť). Až budou brambory i dýně měkké, pořádně je rozmačkejte (kdo má rád kaši hladkou, rozmixuje), přidejte máslo, smetanu, dochuťte pepřem a solí.
4.3.2013 Rubrika: Přílohy | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Dýňová kaše
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Světlonoska: my také polévku
jinak kaši jsem dělala, protože mi kámoška dovalila velkou dýni...ale cca 1:1 s bramborami...a nahoru jsem dala osmaženou cibulku...bylo to dobré
Raději bych udělala polévku,neb kaši bych jedla sama,na kaši bych mýho neukecala ani náhodoubyla bych ráda,aspon za 2talíře polévky,že snía zbytek by byl na mě stejně
Nejlepší je dýně Hokkaido, ta se dá i zapékat.