Švestky s čepicí
Potřebujete: 1 kg švestek (asi 60-70 dkg vypeckovaných plodů), 2 bílky, 2 lžíce hnědého cukru, 10 dkg moučkového cukru, perníkové koření, 1 velkou nebo 4 menší zapékací misky
Postup: Půlky švestek dejte do kastrůlku spolu s hnědým cukrem, mírně podlijte a duste. Po chvíli přidejte asi půl lžičky perníkového koření. Až jsou švestky měkké a zbylo jen trochu šťávy, vypněte a nechte vychladit. Vyšlehejte z bílků a cukru (a špetky soli) pevný sníh. Švestkový kompot přendejte do zapékací misky (misek), poklaďte hojně sněhem a dejte zapéct asi 10 minut pod gril. Podávejte teplé.
Tip:
* takto můžete zpracovat jakýkoliv již hotový kompot
15.9.2008 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Švestky s čepicí
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Hm, to vypadá dobře.určitě vyzkouším.
Vypadá to dobře, ale já nesnáším pečený bílkový sníh. Nesnáším ani rýži na sladko, dělanou v troubě.