Dýňová marmeláda
Potřebujete:
1 kg dýně
1/4 kg sušených meruněk
1/2 kg cukru
Asi 1 - 2 dcl vody
Citrónovou šťávu a kůru podle chuti
Postup:
Dýni nastrouhejte a uvařte s vodou za stálého míchání. V samostatném hrnci uvařte doměkka meruňky, umelte je na masovém strojku, přidejte k dýni, promíchejte a postupně přisypávejte cukr. Nakonec dochuťte citrónovou šťávou a kůrou. Naplňte vypařené a suché skleničky, zavíčkujte a sterilujte čtvrt hodiny při teplotě 85 stupňů.
11.10.2016 Rubrika: Konzervujeme | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Dýňová marmeláda
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.No vidíš to? Takhle uvažovat mě teda pravda nikdy ani nenapadlo. A děkuji také za to doporučení obchodu. Určitě něco podobného někdy vyzkouším, dává mně to vlastně takto smysl.
Rozumím tomu vašemu pohledu, ale přijde mi teda lehce přitažený za vlasy. Ono totiž někdy stačí když si prostě koupíte někde na trhu dýni, k tomu budete mít doma základní titanové nádobí jako my z https://www.zgastro.cz a prostě zkoušíte. Jakmile to nechutná, zeptejte se souseda.
To máte dobré že si takto můžete dopomáhat. To u nás v tom velkém městě a asi obecně v Praze nejde. Jako samozřejmě že zahradu si pořídit můžete, ale budete za to muset zadlužit rodiny na roky dopředu. To my si je raději kupujeme v obchodě.
esternovakova: U nás doma se dýně zpracovávají snad už od té doby co jsme se o tom nějak začali bavit v rámci sousedských vztahů. Toho času jsme barterovi rajčata a cukety, pak přišla dýně a to jsme teda objevili teprve nový moderní kuchařský svět.
Také budu chtít dělat tento víkend dýňovou marmeládu, už se nám nějaké dýně uchytily. Jen jsem to asi nikdy nedělala a tka co bude krapet náročnější.