Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Kečup s česnekem

Kečup s česnekem

Ingredience: 3 kg rajčat, 1 kg červených paprik, 4 jablka, 0,5 kg cibule, palička česneku, 1,5 dcl octa, 150 g cukru, lžička soli, 3 bobkové listy, lžička pepře, koření podle chuti.

Postup: Všechno rozkrájíme a vaříme bez pokličky. Pak rozmixujeme, propasírujeme přes žíněný cedník a dosladíme. Plníme ještě za horka do čistých skleniček a pevně zavřeme.

Recept nám zaslala čtenářka Jiřina Elicerová.

 


 

Marie Poštová


8.9.2006   Rubrika:   |   Komentářů 8   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Kečup s česnekem

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
georgie
georgie - 2.10.2007 14:08

A ještě jeden :

ZAVAŘOVANÉ LEČO S FAZOLÍ

1 kg paprik,1 kg rajčat, 1 kg cibule, 1 kg fazolí (ty malé bílé), 2 dcl octa, 2 dcl oleje, 15-20 dkg cukru, 2 káv. lžičky soli

POSTUP PŘÍPRAVY

Fazole předvaříme ve slané vodě do poloměkka. Ostatní přísady pokrájet a dusit ve vlastní šťávě. Když je to hotové přidáme fazole (bez vody), promícháme a plníme do sklenic. Sterilizujeme 20 minut.
Je to výborný jak teplý, tak studený, přidávám to do gulášů, nebo z toho lze udělat klasické lečo.
Do přísad jsem napsala originální znění receptu, já pro lepší pocit (dietka a tak...) dávám umělé sladidlo (vždycky strašně převádim těch 15 dkg cukru na ty tabletky...) a nedávám olej. Pak když mám chutě, prostě otevřu sklenici a snim jí za studena. Kámoška co mi kdysi receptík dala zavařovala k leču i klobásku a dala mi i ochutnat - to bylo žrádlo....

 
georgie
georgie - 2.10.2007 14:05

smajlik - 31Přidám receptík :Houbová čalamáda

1 kg různobarevných paprik
1 kg cibule
2 kg hub
NÁLEV
3 l vody 60 g soli
0.5 l octa
300 g cukru
20 kuliček nového koření
6 bobkových listů

Svaříme vodu s cukrem,solí,octem,novým kořením a bobkovým listem.Do nálevu dáme na plátky nakrájené papriky a cibuli.5 minut povaříme.Zvlášť povaříme ve vodě 30 minut nakrájené houby,scedíme a promícháme se zeleninou v nálevu.Směs naplníme do sklenic a dolijeme nálevem..Labužníci mohou přidat feferonku nebo chilli papričku.Zavíčkujeme a konzervujeme v horké vodě.Ve varu ponechat cca 5 minut.

Dnes jsem podle něho zavařovala a je výborný, zkuste....

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 79396.
    Archiv anket.