Kečup s česnekem
Ingredience: 3 kg rajčat, 1 kg červených paprik, 4 jablka, 0,5 kg cibule, palička česneku, 1,5 dcl octa, 150 g cukru, lžička soli, 3 bobkové listy, lžička pepře, koření podle chuti.
Postup: Všechno rozkrájíme a vaříme bez pokličky. Pak rozmixujeme, propasírujeme přes žíněný cedník a dosladíme. Plníme ještě za horka do čistých skleniček a pevně zavřeme.
Recept nám zaslala čtenářka Jiřina Elicerová.
8.9.2006 Rubrika: | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kečup s česnekem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.A ještě jeden :
ZAVAŘOVANÉ LEČO S FAZOLÍ
1 kg paprik,1 kg rajčat, 1 kg cibule, 1 kg fazolí (ty malé bílé), 2 dcl octa, 2 dcl oleje, 15-20 dkg cukru, 2 káv. lžičky soli
POSTUP PŘÍPRAVY
Fazole předvaříme ve slané vodě do poloměkka. Ostatní přísady pokrájet a dusit ve vlastní šťávě. Když je to hotové přidáme fazole (bez vody), promícháme a plníme do sklenic. Sterilizujeme 20 minut.
Je to výborný jak teplý, tak studený, přidávám to do gulášů, nebo z toho lze udělat klasické lečo.
Do přísad jsem napsala originální znění receptu, já pro lepší pocit (dietka a tak...) dávám umělé sladidlo (vždycky strašně převádim těch 15 dkg cukru na ty tabletky...) a nedávám olej. Pak když mám chutě, prostě otevřu sklenici a snim jí za studena. Kámoška co mi kdysi receptík dala zavařovala k leču i klobásku a dala mi i ochutnat - to bylo žrádlo....
Přidám receptík :Houbová čalamáda
1 kg různobarevných paprik
1 kg cibule
2 kg hub
NÁLEV
3 l vody 60 g soli
0.5 l octa
300 g cukru
20 kuliček nového koření
6 bobkových listů
Svaříme vodu s cukrem,solí,octem,novým kořením a bobkovým listem.Do nálevu dáme na plátky nakrájené papriky a cibuli.5 minut povaříme.Zvlášť povaříme ve vodě 30 minut nakrájené houby,scedíme a promícháme se zeleninou v nálevu.Směs naplníme do sklenic a dolijeme nálevem..Labužníci mohou přidat feferonku nebo chilli papričku.Zavíčkujeme a konzervujeme v horké vodě.Ve varu ponechat cca 5 minut.
Dnes jsem podle něho zavařovala a je výborný, zkuste....