Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Články

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-46
Děláte rybízový džem? Jde to i bez obírání a bez zrníček

Děláte rybízový džem? Jde to i bez obírání a bez zrníček

Před přípravou rybízového džemu, marmelády nebo sirupu je potřeba otrhat bobule ze stopek, svařit je a pasírovat přes cedník – to abyste se zbavili trpkých zrníček, která ráda zalézají do zubů. Pokud vás ale obírání a pasírování nebaví, nebo každoročně vyrábíte větší množství džemu, možná vám přijde vhod náš tip, jak se obojímu vyhnout!...

27.7.2015   Rubrika:   Komentářů 28

Víkendové menu. Dáte si radši husu nebo zeleninový salát?

Víkendové menu. Dáte si radši husu nebo zeleninový salát?

Je pátek a my pro vás máme další inspiraci pro víkendové vaření. Možná vás některý recept osloví a rozhodnete se ho zařadit na váš rodinný stůl...

24.6.2011   Rubrika: Články   Komentářů 22

Večeře od úterý do pátku

Večeře od úterý do pátku

Rodinné večeře řeší dnešní zaměstnané ženy pokud možno co nejjednodušeji. Komu by se chtělo po návratu z práce prostát dlouhý čas u plotny, že? Pokud už vám dochází inspirace na rychlá a jednoduchá, zdravá jídla, možná vám přijdou vhod naše tipy a recepty...

21.6.2011   Rubrika: Články   Komentářů 21

Pochutnejte si na jahodách. Právě je jejich sezóna.

Pochutnejte si na jahodách. Právě je jejich sezóna.

Jahody jsou vítanou zdravou lahůdkou na našich stolech. Právě nyní dozrávají a my jsme pro vás připravili několik tipů na jejich využití. Přejeme vám dobrou chuť...

15.6.2011   Rubrika: Články   Komentářů 9

Nedělní menu – lehké, zdravé a téměř bez práce

Nedělní menu – lehké, zdravé a téměř bez práce

Pro ty z vás, které občas marně přemítají, co tentokrát uvařit, přinášíme opět tip na nedělní menu. Oproti minulému týdnu bude toto menu lehčí a méně náročné jak na přípravu, tak na finance, abychom uspokojili i čtenářky, které nechtějí u plotny trávit mnoho času a přesto si chtějí zdravě a dobře pochutnat...

10.6.2011   Rubrika: Články   Komentářů 12

Co budete vařit o víkendu? Menu na neděli.

Co budete vařit o víkendu? Menu na neděli.

Každá žena je občas s fantazií v koncích. Máme pocit, že vaříme stále dokola ta samá jídla, rády bychom vyzkoušely něco nového, ale zároveň netoužíme strávit u plotny dlouhé hodiny. Pokud se právě nyní nacházíte v podobné situaci a zoufale dumáte, čím v neděli nakrmíte rodinu, pokusíme se vám to alespoň malinko usnadnit...

3.6.2011   Rubrika: Články   Komentářů 90

Novinky pro vánoční pečení

Novinky pro vánoční pečení

Na vánoční trh uvádí Dr.Oetker několik zajímavých novinek, pomocí kterých vytvoříte nejen skvělé cukroví, ale i vynikající moučníky a zákusky. S novým zdobením bude vaše cukroví letos zase trochu jiné a s ozdobami z marcipánu originálním uměleckým dílem...

7.10.2010   Rubrika: Náš domov   Komentářů 33

Sushi si můžete připravit i doma

Sushi si můžete připravit i doma

Jako u celé řady jiných pochoutek, i sushi si můžete vyzkoušet v několika různých provedeních: strojově vyráběné a hluboce zmrazené, jako rychlé občerstvení u stánku na rohu, ve vybraných restauracích od špičkových kuchařů, v sushi baru nebo i doma připravené...

5.10.2010   Rubrika: Náš domov   Komentářů 36

Cizrna – chutná neznámá

Cizrna – chutná neznámá

Cizrna je velice zdravá luštěnina, ceněna především pro svůj vysoký obsah bílkovin. Navíc je bohatým zdrojem draslíku, vápníku, hořčíku, manganu, železa, fosforu, vitaminu E, vitaminu B9 a kyseliny pangamové (B15). Pro ty, kdo si chtějí uchovat zdravý pohybový aparát, je důležitá informace...

3.9.2010   Rubrika: Náš domov   Komentářů 23

Klasická dánská kuchyně - celozrnný chléb = rugbrød

Klasická dánská kuchyně - celozrnný chléb = rugbrød

Tak došlo na vaše dotazy a začínám klasickou dánskou kuchyní. Jako první je celozrnný chléb. Na internetu se určitě dá najít milion receptů a každý autor pod něj napíše, že to je ten nej nej nej. Bylo by s podivem, kdyby někdo pohanil vlastní recept...

14.1.2010   Rubrika: Náš domov   Komentářů 13

Vůně a chutě v kuchyni

Vůně a chutě v kuchyni

Libá vůně linoucí se od nedaleké restaurace vás přiměje vstoupit a nechat své chuťové buňky hýčkat kuchařským uměním zdejšího šéfa kuchyně. Co způsobuje ony vůně?...

11.3.2009   Rubrika: Náš domov   Komentářů 15

Týniny tipy a triky na usnadnění vánočního pečení

Tipy a triky na usnadnění vánočního pečení

Čas, kdy se naše domovy provoní vůní pečeného vánočního cukroví, je tady. Máme pro vás několik tipů, které vám mohou tuto práci usnadnit, a těšíme se, že se svými tipy zapojíte i vy...

1.12.2008   Rubrika: Náš domov   Komentářů 101

Kuchyňské experimenty – merlík chilský

Kuchyňské experimenty – merlík chilský

Rádi při vaření experimentujete a objevujete nové potraviny, kterými byste obohatili váš jídelníček? Dnes vám představíme plodinu, jež v mnohých ohledech připomíná obiloviny. Pochází z horských oblastí Jižní Ameriky, z And, kde ji Indiáni pěstují už přes 6000 let...

18.6.2008   Rubrika: Náš domov   Komentářů 15

Domácí chléb bez pekárny aneb Není chleba jako chleba

Domácí chléb bez pekárny aneb Není chleba jako chleba

Domácí pekárny, které jsou nyní na výsluní popularity, nechme stranou. Zkusme znovu objevit postup pečení v troubě klasické. Potřebuje předehřát na celých 250 °C...

10.3.2008   Rubrika: Náš domov   Komentářů 17

Nový kabát pro polévky

Nový kabát pro polévky

Obohaťte své polévky snadno proveditelnými nápady!

15.1.2008   Rubrika:   Komentářů 6

Bramborák třikrát jinak od r1911

Bramborák třikrát jinak od r1911

Další tipy na večeři od Radky a Tomáše...

15.11.2007   Rubrika:   Komentářů 21

Středeční recepty od r1911

Středeční recepty od r1911

Co budete dnes vařit k večeři? Nevíte? Tak se můžete inspirovat...

14.11.2007   Rubrika:   Komentářů 65

Dnešní tipy na večeři od r1911

Dnešní tipy na večeři od r1911

Tento týden vaříme s Radkou a Tomášem. Radku znáte pod nickem r1911. Každý den vám přineseme tři tipy na rychlou a chutnou večeři a v pátek kompletní víkendové menu. Přejeme vám dobrou chuť...

13.11.2007   Rubrika:   Komentářů 15

Kuchařinky, nástup! Tento týden vaříme s r 1911.

Kuchařinky, nástup! Tento týden vaříme s r1911.

Naše čtenářky si hojně radí a sdělují své tipy v diskusi Vaření. Když tam člověk zavítá, okamžitě se může inspirovat. Jednou z nejaktivnějších návštěvnic diskuse je Radka, kterou znáte pod nickem r1911. Její recepty a fotografie jsou všeobecně oblíbené a čtenářkami využívané. Není divu. Jak jsem zjistila, šéfkuchařem u nich doma je Radčin přítel...

12.11.2007   Rubrika:   Komentářů 40

Co s přebytky nasbíraných hub? 1.díl

Co s přebytky nasbíraných hub? 1. díl

Je tu konečně podzim, na který rok co rok houbaři netrpělivě čekají. Celé rodiny využívají každou volnou chvilku, vyrážejí za úlovky, brouzdají po lese a vychutnávají si krásy přírody. A k tomu jako bonus hromada hub, kdo by si mohl přát víc...

16.10.2007   Rubrika:   Komentářů 16

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-46
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 80379.
    Archiv anket.