Děláte rybízový džem? Jde to i bez obírání a bez zrníček
Před přípravou rybízového džemu, marmelády nebo sirupu je potřeba otrhat bobule ze stopek, svařit je a pasírovat přes cedník – to abyste se zbavili trpkých zrníček, která ráda zalézají do zubů. Pokud vás ale obírání a pasírování nebaví, nebo každoročně vyrábíte větší množství džemu, možná vám přijde vhod náš tip, jak se obojímu vyhnout!...
27.7.2015 Rubrika: Komentářů 28
Víkendové menu. Dáte si radši husu nebo zeleninový salát?
Je pátek a my pro vás máme další inspiraci pro víkendové vaření. Možná vás některý recept osloví a rozhodnete se ho zařadit na váš rodinný stůl...Večeře od úterý do pátku
Rodinné večeře řeší dnešní zaměstnané ženy pokud možno co nejjednodušeji. Komu by se chtělo po návratu z práce prostát dlouhý čas u plotny, že? Pokud už vám dochází inspirace na rychlá a jednoduchá, zdravá jídla, možná vám přijdou vhod naše tipy a recepty...
Pochutnejte si na jahodách. Právě je jejich sezóna.
Jahody jsou vítanou zdravou lahůdkou na našich stolech. Právě nyní dozrávají a my jsme pro vás připravili několik tipů na jejich využití. Přejeme vám dobrou chuť...
Nedělní menu – lehké, zdravé a téměř bez práce
Pro ty z vás, které občas marně přemítají, co tentokrát uvařit, přinášíme opět tip na nedělní menu. Oproti minulému týdnu bude toto menu lehčí a méně náročné jak na přípravu, tak na finance, abychom uspokojili i čtenářky, které nechtějí u plotny trávit mnoho času a přesto si chtějí zdravě a dobře pochutnat...Co budete vařit o víkendu? Menu na neděli.
Každá žena je občas s fantazií v koncích. Máme pocit, že vaříme stále dokola ta samá jídla, rády bychom vyzkoušely něco nového, ale zároveň netoužíme strávit u plotny dlouhé hodiny. Pokud se právě nyní nacházíte v podobné situaci a zoufale dumáte, čím v neděli nakrmíte rodinu, pokusíme se vám to alespoň malinko usnadnit...
Novinky pro vánoční pečení
Na vánoční trh uvádí Dr.Oetker několik zajímavých novinek, pomocí kterých vytvoříte nejen skvělé cukroví, ale i vynikající moučníky a zákusky. S novým zdobením bude vaše cukroví letos zase trochu jiné a s ozdobami z marcipánu originálním uměleckým dílem...Sushi si můžete připravit i doma
Jako u celé řady jiných pochoutek, i sushi si můžete vyzkoušet v několika různých provedeních: strojově vyráběné a hluboce zmrazené, jako rychlé občerstvení u stánku na rohu, ve vybraných restauracích od špičkových kuchařů, v sushi baru nebo i doma připravené...Cizrna – chutná neznámá
Cizrna je velice zdravá luštěnina, ceněna především pro svůj vysoký obsah bílkovin. Navíc je bohatým zdrojem draslíku, vápníku, hořčíku, manganu, železa, fosforu, vitaminu E, vitaminu B9 a kyseliny pangamové (B15). Pro ty, kdo si chtějí uchovat zdravý pohybový aparát, je důležitá informace...Klasická dánská kuchyně - celozrnný chléb = rugbrød
Tak došlo na vaše dotazy a začínám klasickou dánskou kuchyní. Jako první je celozrnný chléb. Na internetu se určitě dá najít milion receptů a každý autor pod něj napíše, že to je ten nej nej nej. Bylo by s podivem, kdyby někdo pohanil vlastní recept...Vůně a chutě v kuchyni
Libá vůně linoucí se od nedaleké restaurace vás přiměje vstoupit a nechat své chuťové buňky hýčkat kuchařským uměním zdejšího šéfa kuchyně. Co způsobuje ony vůně?...Tipy a triky na usnadnění vánočního pečení
Čas, kdy se naše domovy provoní vůní pečeného vánočního cukroví, je tady. Máme pro vás několik tipů, které vám mohou tuto práci usnadnit, a těšíme se, že se svými tipy zapojíte i vy...Kuchyňské experimenty – merlík chilský
Rádi při vaření experimentujete a objevujete nové potraviny, kterými byste obohatili váš jídelníček? Dnes vám představíme plodinu, jež v mnohých ohledech připomíná obiloviny. Pochází z horských oblastí Jižní Ameriky, z And, kde ji Indiáni pěstují už přes 6000 let...Domácí chléb bez pekárny aneb Není chleba jako chleba
Domácí pekárny, které jsou nyní na výsluní popularity, nechme stranou. Zkusme znovu objevit postup pečení v troubě klasické. Potřebuje předehřát na celých 250 °C...
Nový kabát pro polévky
Obohaťte své polévky snadno proveditelnými nápady!
15.1.2008 Rubrika: Komentářů 6
Bramborák třikrát jinak od r1911
Další tipy na večeři od Radky a Tomáše...15.11.2007 Rubrika: Komentářů 21
Středeční recepty od r1911
Co budete dnes vařit k večeři? Nevíte? Tak se můžete inspirovat...14.11.2007 Rubrika: Komentářů 65
Dnešní tipy na večeři od r1911
Tento týden vaříme s Radkou a Tomášem. Radku znáte pod nickem r1911. Každý den vám přineseme tři tipy na rychlou a chutnou večeři a v pátek kompletní víkendové menu. Přejeme vám dobrou chuť...
13.11.2007 Rubrika: Komentářů 15
Kuchařinky, nástup! Tento týden vaříme s r1911.
Naše čtenářky si hojně radí a sdělují své tipy v diskusi Vaření. Když tam člověk zavítá, okamžitě se může inspirovat. Jednou z nejaktivnějších návštěvnic diskuse je Radka, kterou znáte pod nickem r1911. Její recepty a fotografie jsou všeobecně oblíbené a čtenářkami využívané. Není divu. Jak jsem zjistila, šéfkuchařem u nich doma je Radčin přítel...
12.11.2007 Rubrika: Komentářů 40
Co s přebytky nasbíraných hub? 1. díl
Je tu konečně podzim, na který rok co rok houbaři netrpělivě čekají. Celé rodiny využívají každou volnou chvilku, vyrážejí za úlovky, brouzdají po lese a vychutnávají si krásy přírody. A k tomu jako bonus hromada hub, kdo by si mohl přát víc...
16.10.2007 Rubrika: Komentářů 16