Bramborák třikrát jinak od r1911
Bramborák třikrát jinak
Potřebujete: Brambory, vejce, hladkou mouku, česnek, cibuli, kmín, sůl, pepř.
Nastrouhané brambory smícháme s vejci, moukou, nastrouhanou cibulí a utřeným česnekem. Vše promícháme a přidáme koření. Uděláme hustší těsto a smažíme na rozpáleném oleji.
Tip: Pokud těsto nezpracujeme a necháme na další den, přidáme do něj trochu octa (asi lžičku) – těsto tak nezčerná.
Podáváme s uzeným masem a kysaným zelím nebo se salámovou směsí či se sýrem.
Salámová směs:
Potřebujete: Salám (točený), zeleninové lečo (sterilované), cibuli, kečup, sojovou omáčku, worcester, koření, sůl.
Salám nakrájíme na nudličky a orestujeme na cibulce. Přidáme lečo a orestujeme. Zalijeme kečupem, přidáme sojovou omáčku a worcester a dochutíme kořením (např. grilovacím).
Tip: Při podávání posypeme směs strouhaným sýrem.
Sýr v bramboráku:
Na pánev dáme do rozpáleného oleje vrstvu bramborákového těsta, položíme na ni slabší plátek sýra a přikryjeme další vrstvou těsta. Smažíme po obou stranách dozlatova. Můžeme podávat se zelným salátem.
Tip: Výborně chutná i hermelín.
Smetanové rizoto se zeleninou:
Potřebujete: Rýži, smetanu (30 %), sýr, cibuli, kapii, pórek, kukuřici, hrášek, podravku.
Orestujeme zeleninu, přidáme uvařenou rýži a zalijeme smetanou. Vše promícháme, dochutíme podravkou a podáváme posypané strouhaným sýrem.
Tip: Zdobíme čerstvou zeleninou.
Těstoviny s bazalkou a parmazánem:
Potřebujete: Těstoviny (nejlépe vícebarevné), olivový olej, bazalku, česnek, podravku, parmazán.
Uvařené těstoviny smícháme na pánvi s olivovým olejem, česnekem (nejlépe sušeným) a bazalkou. Dochutíme podravkou a solí. Na talíři posypeme parmazánem.
15.11.2007 Rubrika: | Komentářů 21 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Bramborák třikrát jinak od r1911
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.r1911: všechny jídla jsou asi moc dobrý.Maso v bramboráku jsem měla teďko na srazíku v Brně a taky to bylo moc dobrý.<
Linda: je to psenice, takze zadne vlocky
Linda: to je ono
zkuste Podravku Pikant, na obale jsou červené papriky, je dobrá. Bamborák můžu kdykoliv a jakýkoliv...
Na ofic. webu Podravky jsem našla toto: "...dává každému pokrmu plnou a bohatou chuť. Univerzální kořenící směs tvoří sušená zelenina (mrkev, pastinák, cibule, celer, petrželová nať) a sůl. Podravka se výborně hodí do polévek, omáček, na všechny druhy masa a ryb, zeleninových jídel, vajec, rýže či těstovin."
Je to taková tmavě žlutá kořenící směs s barevnými kousky (mrkev, cibule).
Bramboráky můžu snad pořád. Někdy si ještě do syrového těsta přidám na malé kousky pokrájenou cibuli, to je taky Do těsta lze taky přidat kousky uzeniny, prostě co kdo rád.
bramboráky jsou absolutní špička. posílám vám odkaz na databázi bramboráků 75x jinak a vždycky si tam podle chutě vyberu.
http://www.nadoma.cz/html/receptar/receptar_vyhledavani.php?field=all&search_str=brambor%E1k&recipe_category_id=0&course=all&difficulty=all
Ota:kucmoch je tak slavný, že se o něm pějí písně! ... Kucmoch kucmoch ten já ráda.... písnička k tanci mateník.
evelyn: Minda: podravka je chorvatská
a co takhle kucmoch ?
Těsto uděláte stejný jako na bramborák , přidáme do něj podmáslí ( jogurt) zamíchat škvarky, osolit,opepřit a vylít do vymazaného plechu na max 5 mm výšky .... nahoru rozložíme nakrájený jabka nebo švestky a zapečeme v troubě.
Komu je to málo výživné servíruje s kysanou smetanou
Do toho posledního těstovinového recepisu přidávám nesekané nebo namleté ořechy
Qwea: Co je to Vegeta taky nevím pravděpodobně také nějaké koření... V předpisech často nahrazuju kdeco něčím jiným, ale musím mít aspoň přibližnou představu, oč jde... Jojo, přesně tak... co dům dal...
Bramboráky ,ty taky můžem celá rodina..Ten první recept,s tím zelím a uzeným,znám pod názvem:Babiččina kapsa.
Minda: Je to něco jako Vegeta a mají to i u nás ve vesnickém krámku,no ale nejlepší je,přečíst si předpis a pak ho ztvárnit stylem Co dům dal,případně Ať je to co nejlevnější.To jsou pak pochoutky!
Qwea: evelyn: Děkuju děvčata... nějaké směsi koření doma mám, tak snad se mi podaří vykulinařit něco jedlého... pokusím se...
Děkuju ra vysvětlení
Bramborák - mnam,mnam
evelyn: ahoj, vcera jsem prolezla 3obchody a nikde jsem managryn nenasla, treba se to tady jmenuje jinak ale jak? Nasla jsem havre gryn v nekolika ruzných provedení, ale to jsou ovesné vlocky. A solgryn to taky asi nebude . Budu pátrat dál.
Minda: to je jugoslavske koreni v takovem modrem pytliku, ale co z toho nejvic dodava tu nejvyraznejsi chut je glutasol, ten snad uz vas nekde schrastis (asijske obchody)
Bramboráky s čímkoli jsou mňam!!!! Recepty dnes - super!!!! Děkujííííííííííí...
Minda: Ahoj,Mindo!To jsou všelijaký kořenící směsi.Někdy i se sušenou zeleninou.Nahraď čímkoliv,co máš momentálně doma a dle tvého názoru by se to mohlo k rizotu nebo těstovinám hodit
Co je to podravka a čím se to dá nahradit?