Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Bramborák třikrát jinak od r1911

Bramborák třikrát jinak od r1911

Bramborák třikrát jinak

Potřebujete: Brambory, vejce, hladkou mouku, česnek, cibuli, kmín, sůl, pepř.

Nastrouhané brambory smícháme s vejci, moukou, nastrouhanou cibulí a utřeným česnekem. Vše promícháme a přidáme koření. Uděláme hustší těsto a smažíme na rozpáleném oleji.

Tip: Pokud těsto nezpracujeme a necháme na další den, přidáme do něj trochu octa (asi lžičku) – těsto tak nezčerná.

Podáváme s uzeným masem a kysaným zelím nebo se salámovou směsí či se sýrem.

 

Salámová směs:

Potřebujete: Salám (točený), zeleninové lečo (sterilované), cibuli, kečup, sojovou omáčku, worcester, koření, sůl.

Salám nakrájíme na nudličky a orestujeme na cibulce. Přidáme lečo a orestujeme. Zalijeme kečupem, přidáme sojovou omáčku a worcester a dochutíme kořením (např. grilovacím).

Tip:  Při podávání posypeme směs strouhaným sýrem.

 

Sýr v bramboráku:

Na pánev dáme do rozpáleného oleje vrstvu bramborákového těsta, položíme na ni slabší plátek sýra a přikryjeme další vrstvou těsta. Smažíme po obou stranách dozlatova. Můžeme podávat se zelným salátem.

Tip: Výborně chutná i hermelín.

 

Smetanové rizoto se zeleninou:

Potřebujete: Rýži, smetanu (30 %), sýr, cibuli, kapii, pórek, kukuřici, hrášek, podravku.

Orestujeme zeleninu, přidáme uvařenou rýži a zalijeme smetanou. Vše promícháme, dochutíme podravkou a podáváme posypané strouhaným sýrem.

Tip: Zdobíme čerstvou zeleninou.

 

Těstoviny s bazalkou a parmazánem:

Potřebujete: Těstoviny (nejlépe vícebarevné), olivový olej, bazalku, česnek, podravku, parmazán.

Uvařené těstoviny smícháme na pánvi s olivovým olejem, česnekem (nejlépe sušeným) a bazalkou. Dochutíme podravkou a solí. Na talíři posypeme parmazánem.

r1911


15.11.2007   Rubrika:   |   Komentářů 21   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Bramborák třikrát jinak od r1911

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-21
Elí
Elí - 15.11.2007 21:03

r1911: všechny jídla jsou asi moc dobrý.Maso v bramboráku jsem měla teďko na srazíku v Brně a taky to bylo moc dobrý.<

 
evelyn
evelyn - 15.11.2007 20:29

Linda: je to psenice, takze zadne vlockysmajlik - 26

 
evelyn
evelyn - 15.11.2007 20:27

Linda: obrázek - managryn_001.jpgto je onosmajlik - 26

 
Betyyna
Betyyna - 15.11.2007 18:53

smajlik - 54 zkuste Podravku Pikant, na obale jsou červené papriky, je dobrá. Bamborák můžu kdykoliv a jakýkoliv...

 
r1911
r1911 - 15.11.2007 14:30

Na ofic. webu Podravky jsem našla toto: "...dává každému pokrmu plnou a bohatou chuť. Univerzální kořenící směs tvoří sušená zelenina (mrkev, pastinák, cibule, celer, petrželová nať) a sůl. Podravka se výborně hodí do polévek, omáček, na všechny druhy masa a ryb, zeleninových jídel, vajec, rýže či těstovin."
Je to taková tmavě žlutá kořenící směs s barevnými kousky (mrkev, cibule).

 
r1911
r1911 - 15.11.2007 14:28

Bramboráky můžu snad pořád. smajlik - 57Někdy si ještě do syrového těsta přidám na malé kousky pokrájenou cibuli, to je taky smajlik - 47Do těsta lze taky přidat kousky uzeniny, prostě co kdo rád.

 
lojzik
lojzik - 15.11.2007 13:51

bramboráky jsou absolutní špička. posílám vám odkaz na databázi bramboráků 75x jinak a vždycky si tam podle chutě vyberu.
http://www.nadoma.cz/html/receptar/receptar_vyhledavani.php?field=all&search_str=brambor%E1k&recipe_category_id=0&course=all&difficulty=all

 
orinka
orinka - 15.11.2007 10:58

Ota:kucmoch je tak slavný, že se o něm pějí písně! ... Kucmoch kucmoch ten já ráda.... písnička k tanci mateník.

 
Ota
Ota - 15.11.2007 10:18

evelyn: Minda: podravka je chorvatská smajlik - 33

 
Ota
Ota - 15.11.2007 10:15

smajlik - 33a co takhle kucmoch ?
Těsto uděláte stejný jako na bramborák , přidáme do něj podmáslí ( jogurt) zamíchat škvarky, osolit,opepřit a vylít do vymazaného plechu na max 5 mm výšky .... nahoru rozložíme nakrájený jabka nebo švestky a zapečeme v troubě.
Komu je to málo výživné servíruje s kysanou smetanou smajlik - 33

 
Aja
Aja - 15.11.2007 9:57

Do toho posledního těstovinového recepisu přidávám nesekané nebo namleté ořechy smajlik - 75

 
Minda
Minda - 15.11.2007 9:49

Qwea: Co je to Vegeta taky nevím smajlik - 16 pravděpodobně také nějaké koření... V předpisech často nahrazuju kdeco něčím jiným, ale musím mít aspoň přibližnou představu, oč jde... Jojo, přesně tak... co dům dal... smajlik - 75

 
evča.
evča. - 15.11.2007 9:08

Bramboráky ,ty taky můžem celá rodina.smajlik - 57.Ten první recept,s tím zelím a uzeným,znám pod názvem:Babiččina kapsa.smajlik - 47

 
Qwerty
Qwerty - 15.11.2007 8:46

Minda: Je to něco jako Vegeta a mají to i u nás ve vesnickém krámku,no ale nejlepší je,přečíst si předpis a pak ho ztvárnit stylem Co dům dal,případně Ať je to co nejlevnější.To jsou pak pochoutky!smajlik - 54

 
Minda
Minda - 15.11.2007 8:41

Qwea: evelyn: smajlik - 31 Děkuju děvčata... nějaké směsi koření doma mám, tak snad se mi podaří vykulinařit něco jedlého... pokusím se...
Děkuju ra vysvětlení smajlik - 25

 
Linda
Linda - 15.11.2007 7:58

Bramborák - mnam,mnam
evelyn: ahoj, vcera jsem prolezla 3obchody a nikde jsem managryn nenasla, treba se to tady jmenuje jinak ale jak? Nasla jsem havre gryn v nekolika ruzných provedení, ale to jsou ovesné vlocky. A solgryn to taky asi nebude smajlik - 76. Budu pátrat dál.

 
evelyn
evelyn - 15.11.2007 7:52

Minda: to je jugoslavske koreni v takovem modrem pytliku, ale co z toho nejvic dodava tu nejvyraznejsi chut je glutasol, ten snad uz vas nekde schrastis (asijske obchody)

 
Sheeni
Sheeni - 15.11.2007 7:31

Bramboráky s čímkoli jsou mňam!!!! Recepty dnes - super!!!! smajlik - 47smajlik - 47 Děkujííííííííííí...

 
Qwerty
Qwerty - 15.11.2007 7:00

Minda: Ahoj,Mindo!smajlik - 61smajlik - 54To jsou všelijaký kořenící směsi.Někdy i se sušenou zeleninou.Nahraď čímkoliv,co máš momentálně doma a dle tvého názoru by se to mohlo k rizotu nebo těstovinám hoditsmajlik - 68

 
Minda
Minda - 15.11.2007 6:18

Co je to podravka a čím se to dá nahradit? smajlik - 55

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-21
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 80343.
    Archiv anket.