Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zapečené kuřecí maso

Zapečené kuřecí maso

 

Potřebujete: 400g kuřecích prsou, 50g šunky, 1 pórek, 300g brambor, 2 lžíce oleje, 2 dl šlehačky, 80 g nastrouhaného sýra,1 lžíci sekané petrželové natě, sůl, pepř


Postup: Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky a položte je na dno vymazané zapékací misky. Osolte a opepřete, na ně položte na nudličky nakrájení kuřecí maso a na kostičky nakrájenou šunku, posypte plátky pórku a petrželovou natí, zalijte částí smetany a vrstvení opakujte. Na vrchu musí být brambory. Zalijeme zbytkem šlehačky a pokapeme olejem a asi hodinu a kousek zapékám při teplotě 180 stupňů.

Lenka Moučková


18.6.2012   Rubrika: Drůbeží   |   Komentářů 24   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zapečené kuřecí maso

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-24
kubikm
kubikm - 18.6.2012 16:39

Linda: zkoušelas jenské sklo? tedy varné, nebo keramiku?
já takhle dělávám vepř kotlety a nebo i rybí file....

 
magic11
magic11 - 18.6.2012 13:44

Linda: já brambory vždycky trošku předvařím, jinak je taky mívám tvrdé

 
PEGG
PEGG - 18.6.2012 13:30

Linda - 18.6.2012 10:45 - tak dej ty vrstvy obráceně, brambory na maso.smajlik - 68 Já na takovéhle jídlo používám klasickou troubu, čili hřeje spodek a vršek nebo remosku, ne horkovzdušnou. Třeba těm bramborám prostě ta teplota nevyhovujesmajlik - 68smajlik - 61

 
sharon
sharon - 18.6.2012 13:19

Linda: to je právě to, ta pára by neměla unikat , pak máš ty brambory tvrdý......já je mívám jako blátíčko....smajlik - 16

 
sharon
sharon - 18.6.2012 13:18

Linda: smajlik - 76smajlik - 68

 
orinka
orinka - 18.6.2012 12:52

Linda: dva pekáčky na sebe a oblepit chlebovým těstem.

 
Linda
Linda - 18.6.2012 12:10

sharon: zkousela jsem druhym pekáckem nebo puklici...ale tak jako tak to nejde uplne utesnit a uniká pára

evropka: ten jsem jeste nezkousela, ale nespáli se kdyz ho dám navrchsmajlik - 26. Takhle jsem jednou vyhodila celou buchtu, neostrihla jsem pecpapir a kousek (par cm) precuhoval pres plech a chytnul mi nahore a jak horel tak mi ohorelé kousicky napadaly do testa smajlik - 16

 
evropka
evropka - 18.6.2012 11:49

Linda: sharon: tak pečící papír

 
sharon
sharon - 18.6.2012 11:43

Linda: aha , už vím.......a čím to přikrejváš ?

 
Linda
Linda - 18.6.2012 11:41

sharon: alobal je u nás nepouzitelny - alergie

 
sharon
sharon - 18.6.2012 11:29

Linda: crcni i trošku vody a utěsni tím alobalem.....

 
sharon
sharon - 18.6.2012 11:28

dělávám taky, jen bez šunky, maso jakékoli, cibuli , syrové brambory apodleju šlehačku ale ten pekáč utěsním alobalem....a do hodiny hotovo ! Brambory měkké jako máslo .......

 
evropka
evropka - 18.6.2012 10:51

Linda: dyk o nic nejde...

 
Linda
Linda - 18.6.2012 10:45

evropka: uz jsem se smirila s tim, ze tenhle typ jidla proste neumim uvarit smajlik - 34..kazdy nemuzeme umet vsechno. I obycejne smetanove brambory s kotletama v jednom je vysledek maso se rozpadá, smetana vypecená a brambory polotvrdé smajlik - 26

 
dadka
dadka - 18.6.2012 10:12

Běžně zapékám a dávám tam co dům dá. Jen brambory si vždycky předvařím, jinak jsou nedodělané a tvrdé.

 
manka
manka - 18.6.2012 10:06

evropka: jo jo, byla. jen aidám jsem tam nedala, protože jsem nemělasmajlik - 68

 
evropka
evropka - 18.6.2012 10:04

manka: a trocha"sole"byla?????????????

 
manka
manka - 18.6.2012 9:57

jo a nahoru jsem ke konci dala strouhanou goudu s nivousmajlik - 57

 
manka
manka - 18.6.2012 9:56

evropka: jo, jasně. já většinou maso na plátky, ale tentokrát jsem to nakrájela na takový větší kousky a naložila a bylo to mooooc dobrý. Měli jsme jednoho strávníka neplánovaně navíc a jen se oblizoval.

 
evropka
evropka - 18.6.2012 9:38

manka: maru to já mnohem mín pokavad tam není maso...třeba jen uzené

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-24
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 79396.
    Archiv anket.