Zapečené kuřecí maso
Potřebujete: 400g kuřecích prsou, 50g šunky, 1 pórek, 300g brambor, 2 lžíce oleje, 2 dl šlehačky, 80 g nastrouhaného sýra,1 lžíci sekané petrželové natě, sůl, pepř
Postup: Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky a položte je na dno vymazané zapékací misky. Osolte a opepřete, na ně položte na nudličky nakrájení kuřecí maso a na kostičky nakrájenou šunku, posypte plátky pórku a petrželovou natí, zalijte částí smetany a vrstvení opakujte. Na vrchu musí být brambory. Zalijeme zbytkem šlehačky a pokapeme olejem a asi hodinu a kousek zapékám při teplotě 180 stupňů.
18.6.2012 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 24 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zapečené kuřecí maso
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Linda: zkoušelas jenské sklo? tedy varné, nebo keramiku?
já takhle dělávám vepř kotlety a nebo i rybí file....
Linda: já brambory vždycky trošku předvařím, jinak je taky mívám tvrdé
Linda - 18.6.2012 10:45 - tak dej ty vrstvy obráceně, brambory na maso. Já na takovéhle jídlo používám klasickou troubu, čili hřeje spodek a vršek nebo remosku, ne horkovzdušnou. Třeba těm bramborám prostě ta teplota nevyhovuje
Linda: to je právě to, ta pára by neměla unikat , pak máš ty brambory tvrdý......já je mívám jako blátíčko....
Linda:
Linda: dva pekáčky na sebe a oblepit chlebovým těstem.
sharon: zkousela jsem druhym pekáckem nebo puklici...ale tak jako tak to nejde uplne utesnit a uniká pára
evropka: ten jsem jeste nezkousela, ale nespáli se kdyz ho dám navrch. Takhle jsem jednou vyhodila celou buchtu, neostrihla jsem pecpapir a kousek (par cm) precuhoval pres plech a chytnul mi nahore a jak horel tak mi ohorelé kousicky napadaly do testa
Linda: sharon: tak pečící papír
Linda: aha , už vím.......a čím to přikrejváš ?
sharon: alobal je u nás nepouzitelny - alergie
Linda: crcni i trošku vody a utěsni tím alobalem.....
dělávám taky, jen bez šunky, maso jakékoli, cibuli , syrové brambory apodleju šlehačku ale ten pekáč utěsním alobalem....a do hodiny hotovo ! Brambory měkké jako máslo .......
Linda: dyk o nic nejde...
evropka: uz jsem se smirila s tim, ze tenhle typ jidla proste neumim uvarit ..kazdy nemuzeme umet vsechno. I obycejne smetanove brambory s kotletama v jednom je vysledek maso se rozpadá, smetana vypecená a brambory polotvrdé
Běžně zapékám a dávám tam co dům dá. Jen brambory si vždycky předvařím, jinak jsou nedodělané a tvrdé.
evropka: jo jo, byla. jen aidám jsem tam nedala, protože jsem neměla
manka: a trocha"sole"byla?????????????
jo a nahoru jsem ke konci dala strouhanou goudu s nivou
evropka: jo, jasně. já většinou maso na plátky, ale tentokrát jsem to nakrájela na takový větší kousky a naložila a bylo to mooooc dobrý. Měli jsme jednoho strávníka neplánovaně navíc a jen se oblizoval.
manka: maru to já mnohem mín pokavad tam není maso...třeba jen uzené