Marinovaná kuřecí křidélka
Potřebujete: 500g kuřecích křidélek, 4 cibule, čerstvý zázvor, 1 stroužek česneku, 1 polévkovou lžíci pravé sojové omáčky, 2 polévkové lžíce bílého vína, pórek nebo jarní cibulku, olej na smažení
Postup: Cibuli nakrájejte nadrobno, zázvor na plátky, česnek prolisujte. Vše dejte do mísy a přidejte víno se sójovou omáčkou. Kuřecí křidélka omyjte a položte do marinády. Marinujte nejméně 15 minut. Do pánvičky dejte 2 lžíce oleje a na rozpálený olej vložte kuřecí maso i s marinádou. Při smažení obracejte. Pokud potřebujete přilít tekutinu, přidávejte vodu, nikoliv olej. Smažte asi 15 minut. Pak přidejte pórek nebo jarní cibulku nakrájenou na kolečka. Ještě chvilku vařte, ale pórek nebo cibulka má zůstat křupavá.
18.12.2012 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Marinovaná kuřecí křidélka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.tak křídélky se zavděčím tomu mému na jakýkoli způsob...
Jagea: taky si myslím, že pokud to dám na pánev i s marinádou tak se to bude dusit a ne smažit i když tam té tekutiny není zase tak moc. Taky bych to spíš dala do trouby.
mno,asi bych to i s marinádou šoupla do trouby..
Pokud přidám vodu, budu to mít dušené a ne smažené.