Pečená zelenina s kuřecím masem
Tenhle geniální pokrm jsem objevila poměrně nedávno, nabízejí ho v mé oblíbené restauraci bez masa jako přílohu. Zamilovala jsem se na první ochutnání, ale jelikož nejsem Rothschild, abych se chodila chuťově ukájet každý den do restaurace, rozhodla jsem se zkusit to uvařit. Povedlo se! Podělím se s vámi o můj vlastní autorský recept.
Budete potřebovat:
(dávka pro 2-3 osoby)
1 menší cuketu
1 menší lilek
3 malé červené řepy
2 mrkve
1 větší cibule
olivový olej
sůl, pepř, koření na grilovanou zeleninu (to moje se jmenuje Ratatouille)
kuřecí maso (já používám už hotová prsa z grilovaného kuřete)
Postup:
Nejdříve si nakrájejte cibuli, stačí na silnější plátky, a nechte zesklovatět na olivovém oleji. Vyklopte do pekáčku (ten vymažte trochou oleje) nebo remosky (teflonovou vymazávat netřeba). Na uvolněnou pánev vysypte na tenké plátky nakrájenou červenou řepu, lehce osmahněte a zalijte malou trochou vody. Poduste cca 20 minut.
Mezitím si nakrájejte na cca 0,5cm silné plátky lilek a trochu je posolte, aby pustily vodu. Nakrájejte na plátky cuketu, mrkev a kuřecí maso. Lilek osušte a pokrájejte kolečka na čtvrtiny. Pokud je řepa podušená, můžete vrstvit do pekáčku. Dospodu cuketu, posypejte kořením, pak lilek, řepu i s vodou, mrkev, maso, prosypávejte kořením a vrstvěte tak dlouho, dokud vám nedojde trpělivost nebo ingredience. Nakonec opět koření a čerstvě mletý pepř. Možno ještě lehce prolít olejem. Potom pekáček přikryjte víkem nebo alobalem a dejte do trouby na 190°C (nebo zapněte remosku). Pečte cca 20-30 minut a průběžně promíchávejte. Pečte jen tak dlouho, aby zelenina už byla poživatelná, ale ještě lehce křupala. Doporučuji průběžně ochutnávat.
Jak příloha se nejlépe hodí kuskus. Pokud ho ještě před podáváním se zeleninou promícháte, dostanete pokrm tak úžasné barvy, že zaslzíte dojetím. Ale věřím tomu, že vám zelenina bude chutnat i s bramborem, rýží nebo opečenou bagetou.
Máte také nějaký oblíbený recept s červenou řepou? Budu vám moc vděčná, pokud se se mnou o něj podělíte. Mám pocit, že až do jara budu vařit červeně.
Dobrou chuť přeje Sofffie
Děkujeme za recept.
15.1.2013 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pečená zelenina s kuřecím masem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.magic11: ještě jsem zapomněla: spolu s tou mrkví vařím i 2 hrsti červené čočky
Mě moc chutná salát z řepy podle Mačingové - řepu uvařit, oloupat, nastrouhat, k tomu ořechy, švestky a česnek, kapka oleje, sůl, pepř. Vím, že to zní děsně, ale je to vynikající! I manžel mi to ujídá!
miluji červenou řepu, ale vlastně i zeleninu... zkouším z nich různé polívky (i nať z řepy), saláty, přílohy, zapečené ze sýrem.
Červená řepa, uvařená, se syrovou cibulí, nastrouhané na nudličky, posolit... a trochu zálivky (ocet, cukr, voda). Nemusím jíst nic jiného.
mňam, to musí být dobrota
dělám něco podobného: nahrubo postrouhám mrkev a dám vařit do vody s kostkou masoxu, po 5-ti minutách přidám na růžičky rozebranou brokolici, vařím 5 minut a potom to zasypu bulgurem nebo kuskusem a nechám vařit další 2 minuty. Vypnu sporák a nechám zbytek tekutiny vsáknout do kuskusu nebo bulguru. Je to taky dobrota
Světlonoska: ale teď po Vánocích jsou takovéhle recepty víc než aktuální, protože 90% žen se snaží zhubnout. A tohle má minimum kalorií s maximálním chuťovým efektem.
Jenže to je spíše letní či podzimní menu..s takovou zeleninou...spíše za geniální pokrm pokládám kuře či bůček pečené na zelí
dělám si podobnou zeleninu. Dávám lilek, cuketu, papriku a žampióny. Taky peču v troubě a jím většinou samotné...
jj přesně tyhle recepty vítám
zrovna dnes čekám kamarádky a budu dělat carpaccio z červené řepy,kozí sýr,ořechy a med(dost známé ale ppř.dám recept),a vietnamské závitky