Kuře pečené na smetaně
Potřebujete: 1 kuře, 80 g másla, 2–3 šálky sladké smetany, 0,2 l bílého vína, sůl, špetku pepře.
Postup: V pánvi rozpustíme máslo, vložíme porce kuřete a opečeme ze všech stran. Pak maso přendáme do pekáčku, zalijeme vínem, smetanou, osolíme a opepříme. Přikryjeme alobalem a pečeme. Jako příloha jsou vhodné brambory.
21.1.2013 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kuře pečené na smetaně
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.čtu recept...naráz...a ještě přikrýt? to fakt ....
mám vyzkoušeno, pokud k něčemu kyselému přidávám smetanu, tak nejdříve lehce osladím....
a nestrazí se ta smetana?
jedna technická - bylo by to dobré i bez toho vína?
zase novinka ... já znám buď pečené kuře anebo kuře na smetaně , tohle je zase něco nového , neznám , vyzkouším, kuře je vděčné na vaření na x způsobů.....