Špagety zapečené s kuřecím masem a žampióny
Potřebujete: 300 g špaget, ½ kuřete, 100 g žampionů, sůl, 100 g másla. 50 g sýra na strouhání, petrželka
Postup: Pečené nebo dušené kuře vykostíme a nakrájíme na kostičky. Sloupnuté žampiony podusíme na kousku másla. Uvařené, okapané a promaštěné špagety dáme do ohnivzdorné misky, posypeme kuřecím masem, žampiony, sýrem a petrželkou. Zapékáme cca 15 minut.
8.11.2013 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 16 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Špagety zapečené s kuřecím masem a žampióny
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.orinka: já ti je nemusím tak nějak hodně dlouho.....
Zapečená jídla miluji,i toto nevypadá špatněžampiony bych také neloupala
Půlku kuřete bych tam ale nanacpalastačí trochu,pro chut´
sharon: to musíš dát hlavu až do talíře, namotávat na vidličku a přidržovat to lžicí - šup, do pusy. Nesmíš mít hlavu daleko.
kdysi jsem loupala hlavičky žapionů. trvalo to ,,déle´´ jak uvaření jídla, nyní jen otřu a krájím a hodím na cibulku, vydusím šoupnu do jídla. A žijem.
PEGG: Linda: holky nejste, taky je neloupu
PEGG: všechny těstoviny co zapékám na remosce tak promíchávám.....myslím jako během zapékání.....
já odjakživa žampíky loupu - čistím......to je zvykem já se teď naučila udělt třeba přírodní maso a žampiony zvlášť podusit na másle , zakápnout dobrou sojovkou a osolit....potom navrstvit na maso až na talíři...mňam.....
Ještě k tomu receptu, mám raději, když se všechno smíchá a ne vrství, chutě se pěkně prolnou
Linda - 8.11.2013 12:28 dík, už jsem myslela, že jsem v tom sama
PEGG: tak presne tohle jsem nikdy nepochopila a ptala jsem se uz spousty lidi. Osobne neloupu zadne zampiony, prijde mi to zbytecna prace
Copak recept dobrý, ale jen mi někdo vysvětlete, proč se mlaďoučké žampiony loupu, vždyť jsou jak máslo a když se podusí, tak nikdo nepozná rozdíl nebo jo?
sharon: šikulkajak jsi na to přišla?
evropka: njn ...panenka to není ...
evropka: to si nemyslím, spíš spotřeba zbytků z lednice. Pro všechny to není a když se to smíchá je to pro všechny. Někdy jsou takovéto "lepenice" moc dobré
závodka...
já špagety moc nemusím , neumím je jíst , sem zalískaná vždycky až za ušima....zapékám těstoviny nejraději " Babiččiny Fleky"....a taky na různé způsoby hlavně co dům dá.....
delam neco podobneho, misto zampionu davam brokolici a vse zaliju smetanou, obcas pridam i syr a je to
Přijde mi tam málo ingrediencí,postupovala bych trošku jinak: na cibulce bych osmahla ty kuřecí kostky(spíš nudličky) s žampiónama,přidala česnek,papriku a nějaký bylinky podle chuti pak bych to zamíchala do těch špaget,dala zapéct a nakonec posypala sýrem a petrželkou....ale každý to má rád jinak