Vaříme s Lindou 2.díl
Kuřecí frikadeller .... aneb cosi mezi čevapčiči a karbanátkem
Potřebujete:
500g mletého kuřecího masa (pokud se mi nepodaří koupit mleté kuřecí maso umelu si sama z prsíček nebo jelikož neumím vykosťovat kuře a mám obvykle z tohoto kuchařského postupu spoustu zbytků, namelu ty)
2-3 mrkve nastrouhat nahrubo (jako na okurkový salát)
1 větsí cibuli nasekat na drobno (a nebo umlýt s masem)
3 hrstě ovesných vloček (pokud nejste příznivcem vloček mužete je umlít společně s masem)
2 vejce
Sůl
Pepř
..... a doporučuji nějaké bylinky nadrobno nasekané, já dávám petrželku
Postup:
Smícháme všechno dohromady a necháme asi 10 minut stát, aby se vločky nasákly a směs zahustily. Potom vytvarujeme karbanátky o průměru cca 6-7cm a 2 cm vysoké, které smažíme na pánvi v rozpuštěném tuku.
Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.
16.3.2014 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 45 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vaříme s Lindou 2.díl
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.orinka: o dekuji dobra vilo
orinka: 19.3.2014 17:47
Linda: když si pomyslím, že žiješ v Dánsku kde musíš mluvit tamní řečí, musíš se domluvit anglicky a přitom píšeš bez chyb do českého ženského časopisu, tak se musím hluboce sklonit a nějaký překlep vůbec neřeším.
Almega
jo proto jsem napsala to co jsem napsala.
Klikneš na odeslat a už neuděláš nic i když to vidíš.
Je to nepříjemné, někoho to do očí bodne, ale hlavně zdraví.
Linda: takové detaily neřeším A fakt jsem to přehlídla - musela jsem hledat, co máš na mysli.
Linda: No mě bylo blbé se navážet s tím "mlýt",když už jsem minule rýpla s tím 31.dubnem...tak jsem nic nepsala.....No každý se může překlepnout,nic na tom není,níže se vyskytuje "sýtko" a co.....
Linda - no a co, já toho také namelu a co naděláš.
To by me zajimalo kolik z vas ten recept doopravdy cetlo a CELY!!!! Nikdo si nevsiml, ze je v nem hrubka jak Velkomoravská ríse, az dneska jsem se o tom docetla na soukromym mailu ...ted uz to opravit nejde, omlouvam se jestli jsem zavrazdila nekoho s gramatickym citenim
bobulka - 17.3.2014 9:44
také již leta přidávám vločky do mletého ( je pravda, že né pokaždé) mám dávat strouhanku tak vločky jsou asi zdravější. Samotné mleté kuřecí jsem v nabídce ještě neviděla. Když jsme chovali králíky, nebo porcovala krůta, tak se semlelo s vepřovým.
Dávám do mletého když to neni klasika sekaná od mrkve, kapusty, kadeřávku, papriky, pórku co zrovna doma je + dochutit.
Když koupí bílou klobásu, vymáčknu a přidám na co mám chuť udělám placičky a peču.
Vajíčko co zbyde po obalování a to jen, když dělám obalovaný květák, brokolici, někdy i vejce přidám tak do něj rozmačkám kousky co se odlomily při vaření, přikrájím cibulku, papriku, přisypu zbytek strouhanky a upeču to v pekáči, kde teda stáhnu opadanou strouhanku ke kraji a do středu to neleju.
Já nepoužívám hladkou mouku při obalování. Nevím jakou tím dělám chybu, ale rodina to neřeší.
Srouhanku co si strouhám doma přesypu přes sýtko a v té obaluji jako první, hrubší po vajíčku.
sharon: 18.3.2014 10:38 u nás se tomu říká BREZLAK
Milda3: to nám dělávala maminka už před 50 sáti lety... ( to je strašný ta doba)......ze zbytku po obalených řízcích ten karbanátek - placičku jen bez toho koření.......
bobulka: nové brambory s dobrým tvarohem, to vše polité máslem.
bobulka: ono tam tý mouky není moc,jen zbytek z obalování
pane lindo jak to tu jede
orinka: brambory s tvarohem!!!!!!
Milda3: znám, u nás se tomu říká chudej řízek a jako děti jsme se o to prali. Akorát tu mouku do toho nedáváme, jen strouhanku a vajíčko.
sharon: jéé, to je blbý, Niva je tak univerzální do všeho...tak holt musíš tvaroh. Ten je dobrý taky, tak co.
Jarča*: tak jí neříkej co to je, a basta uvidíš, že nic nepozná. Smažený sýr má určitě ráda, když se bude ptát, tak řekni "sekaný smažený sýr" - pendrek ví, jak se dělá
orinka: taky to zkusím,já si občas udělám když paní dělá něco v trojobalu taky z toho zbytku takovej jako karbanátek,smíchám to dohromady přisolím připepřím,přidám majoránku a třeba grilovací koření a když je potřeba tak přidám strouhanku aby to nelepilo udělám jako karbenátky obalím ve strouhance a osmažím a jím to sám,chutná mi to a paní to ani neokusí že tam není maso,že si to dovede představit jaký to je,ale mě to chutná
orinka: někde jsem jedla tento produkt bez té nivy, místo ní tam byla do světlounka osmažená cibulka a majoránka, také to bylo obalené v trojobalu a bylo to vynikající! Vážně skvělé, a to jsem masožrout.