Kuřecí kousky s rýží
Potřebujete: 1/4 kg rýže, 1/4 kg kuřecích prsou, 150 g naložené kukuřice, 10 g solamylu, 1 vejce, 10 g mandlových lupínků, sůl, olej na smažení
Postup: Rýži uvařte v osolené vodě. Než se uvaří, nakrájejte maso na nudličky, osolte a obalte v těstíčku připraveného z vejce a solamylu. Kousky pak zprudka osmažte a přendejte na papírovou utěrku. Do uvařené rýže vmíchejte kukuřici, ze které jste před tím slily nálev. Nakonec maso smíchejte s rýží a posypte mandlovými lupínky.
29.9.2014 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 19 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kuřecí kousky s rýží
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Kozoroh18: alkoholu se fakt nemusíš bát. Už z jeho chemické podstaty je zřejmé, že tam prostě po vaření nemůže zůstat.
orinka - to snad ani nee
Kozoroh18: kup si alkoholtester a budeš to vědět raz dva
To bude dobré
kubikm: 22.50
Kukuřici dávám jen minimálně, tak 1-2 polévkové lžíce, jen pro barvu.Ale houby jsou tam úžasné.Rýži taky dávám kulatou, kupuji ji v pytlíku 5kg v Makru.
kubikm, orinka
ja vim, rika to kazdy kuchar co pridava do jidla vino ci pivo, ze to mohou i deti. Ja se toho bojim, zatim jsem byla ve vsem vyjimka. Co proslo jinym tak ja prusvih. Tak jak vim, ze budu sedat do auta hned po jidle, tak bez.
Urcite to zkusim.
Kozoroh18: jak píše Kubikm - z alkoholu zůstane jen navinulé aroma, jinak ani stopa, odpaří se. To máš jako rum v kynutém těstě, taky by ti po požití moučníku nic nenaměřili. neboj - žádný alkohol a ještě si pochutnáš.
Kozoroh18: když dáš víno do rýže a ne do sebe, tak ten alkohol se odpaří
kukuřice mi přijde do toho už moc...já mám ráda rajčata a papriky, překvapivě dobrá je i cukýna...
orinka: jedině s vývarem a vínem, rýže je dobrá taková spíš kulatá, jak mají Italové
orinka - skusit mohu, nebranim se. Jen ja se pres den alkoholu vyhybam, kdybych jela autem, kdyby nikdo nenafoukal tak ja urcite ano.
orinka: já ti věřím ...ale starýho psa novejm kouskům nenaučíš....
sharon: až ho budeš dělat, vzpomeň si na mě. Třeba si dej do malého kastrolku trochu bokem a zalej skleničkou vína, jestli mi nevěříš
orinka: taky víno nepoužívám - na rizoto nikdy a mám ho taky dobré i bez vína....
Kozoroh18: víno bílé, a jenom když je - anebo koupím ve vinotéce levnější, ono se to nějak vypije Ale rýže, vařená ve vývaru a na závěr zalitá trochou bílého vína, má skvělou chuť. Vřele doporučuju. Taky jsem nevěřila.
orinka - take delam na cibulce, jen to vino nedavam. Kdyz to je rychlovka tak take jen uvarim v MV ve vyvaru.
Ja delam rizoto ze skeletuu a ve vyvaru tu ryzi pak varim.
nalozene a obalene kousky osmazim a davam na zeleninovy salat s vajickem nakrajenym na mesicky a prelevam dresigem.
Tak ne. Hned ta rýže. Rýži na rizoto je potřeba udělat jaksepatří, tj. na cibulce, zalít vývarem a před dokončením i bílým vínem. Ta práce se hojně vyplatí chuťově. A pak se tam dá zamíchat cokoliv.
z kuřecích kousků dělávám rizoto taky ale kousky restuju na cibulce s kořením s trochou sosíku a pak smíchám s upečenou rýží a dávám mrkvičku s hráškem steriliz. -kukuřici nemám ráda , tu má manža pro ryby....
A není to příliš suché? Kdysi jsem dělávala drůbeží rizoto, bylo to něco podobného a dusilo mě to, zvláště, když tam byla nakrájená kuřecí prsa.
Teď dělám rizoto s drobně nakrájené a na cibulce podušené kližce,šťávu pak malinko zahustím jííškou a všechno vsypu do podušené rýže. Přidám malou plechovku hrášku, kukuřice, sušená rajčata a houby. Vše zamíchám a na talíři posypu sýrem
Dělám to do největšího hrnce, jaký doma mám a naši vnuci to dovedou sníst na 2x.