Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Obrácené řízky

Obrácené řízky

Potřebujeme:

Plátky masa – počet podle počtu osob

Sůl a pepř

Hořčici

Strouhanku

Event. česnek

Vejce

Tuk na smažení

Velkou cibuli

Uzený bůcek nebo slanina

Postup:

Plátky masa osolím, opepřím, potřu hořčicí, event vetřu utřený česnek a obalím ve strouhance. Strouhanku do masa pěkně zaklepu paličkou. Potom obalím v rozšlehaných vejcích a osmažím na tuku pěkně dozlatova. Na pekáček nakladu maso a posypu hodně nahrubo krájenou cibulí a něčím mastným, my dáváme domácí uzený bůček nakrájený na nudličky. Zaleju výpekem z pánve a troškou vody a dusím asi hodinu. Před koncem přidám máslo.

Dělám to z králíka, z vepřového, ale nejraději to máme z hovězího. Ale tu hodinu určitě dodržet, u hovězího i dýl, musí se to hezky propéct a chutě propojit.

Podávám s bramborovou kaší, to je nejlepší, a hezky polít výpekem. 

Dobrou chuť přeje manka

Redakce


16.11.2015   Rubrika:   |   Komentářů 15   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Obrácené řízky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Gabi12
Gabi12 - 19.10.2024 20:37

Obrácené řízky miluji :) Je to podle mě recept naprosto jednoduchý na přípravu. Ještě si pamatuji jak mě ho učila moje babička dělat když jsem byla malá. Když jsem viděla tyto řízky tento recept, vzpomněla jsem si, že jsem nedávno narazila na velmi podobný recept na kuřecí maso na https://www.pocitpohody.cz/recepty-z-kureciho-masa .Teď jsem trošku nerozhodná, který recept vyzkoušet jako první :D Oba vypadají tak chutně. Asi zkusím nejdřív tento a dám vědět který je lepší.

 
Anče
Anče - 29.7.2016 14:26

smajlik - 105Řízky nebo i ,obalované karbanátky,čevabčiči apod., jsou daleko chutnější a šťavnaté,pokud se obalují jen v - vejce,trochu mléka+ vhodné kořené+ hl.mouka=rozmícháme,má být polohusté a dáváme pomocí vidličky+lžíce do rozpáleného! oleje.Naprosto lepší nežli suché řízky se strouhankou.smajlik - 58

 
Světlonoska
Světlonoska - 18.11.2015 20:14

smajlik - 47Jsou moc dobrésmajlik - 94znám to ale bez bůčkusmajlik - 16

 
Linda
Linda - 18.11.2015 12:39

Nikdy jsem to nejedla a chystam se na ne uz od te doby co mi prisel tenhle recept a ne a ne se k nim dostat smajlik - 16,ale urcite nekdy vyzkousimsmajlik - 47

 
PEGG
PEGG - 18.11.2015 12:12

Sice jsem to nedělala, ale už jsem to jedla a bylo to moc dobré, určitě zkusím.


andys - 16.11.2015 8:47 není to kyselé? Nějak si to neumím představit.

 
dadka
dadka - 18.11.2015 11:01

Dělám taky obrácené řízky, ale úplně bez cibule a zeleniny. Řízky jen osolím, zaklepu do nich strouhanku a potom obalím v rozšlehaném vajíčku a dám na pánev opéct do zlatova. Potom naskládám na plech s pečícím papírem všechny řízky, na každý dám plátek másla a nechám v troubě, až jsou měkké. Jsou pěkně šťavnaté, k tomu brkaši, na kterou naliji trošku výpeku s pánvičky. Tak dělám jen řízky vepřové.

 
andys
andys - 17.11.2015 0:29

Arna: OK dám celou skleničku zeleniny i s lakm.

 
Elí
Elí - 16.11.2015 22:52

taky to zkusím

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 16.11.2015 20:26

tak nekde se stala chyba, nedosel muj prispevek.
nikdy jsem nedelala, laka mne to zkusit.

 
YXH
YXH - 16.11.2015 16:58

To jsem jeste nezkousela. Diky za inspiraci smajlik - 47smajlik - 47

 
manka
manka - 16.11.2015 11:19

máša h.: ten výpek je tam pro chuť a není ho moc. a máslo dávám fakt až před koncem pečení aby byla dobrá šťávička na polití bramborové kaše.

 
Arna
Arna - 16.11.2015 10:14

Taky to dělám s tou zeleninou, jako andys, jen místo ve vajíčku to máčím v těstíčku. Zeleninou a hlavně tím lákem z ní nešetřím, případně přidám z okurek.

 
máša h.
máša h. - 16.11.2015 9:53

mám tyhle zapíčánky ráda... možná bych dala místo výpeku jen kousek másla a podlilasmajlik - 31

 
andys
andys - 16.11.2015 8:47

Dělám zapečené s moravankou.

 
orinka
orinka - 16.11.2015 8:16

To jsem nikdy nejedla a ráda zkusím. Děkuju!

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 81365.
    Archiv anket.