Obrácené řízky
Potřebujeme:
Plátky masa – počet podle počtu osob
Sůl a pepř
Hořčici
Strouhanku
Event. česnek
Vejce
Tuk na smažení
Velkou cibuli
Uzený bůcek nebo slanina
Postup:
Plátky masa osolím, opepřím, potřu hořčicí, event vetřu utřený česnek a obalím ve strouhance. Strouhanku do masa pěkně zaklepu paličkou. Potom obalím v rozšlehaných vejcích a osmažím na tuku pěkně dozlatova. Na pekáček nakladu maso a posypu hodně nahrubo krájenou cibulí a něčím mastným, my dáváme domácí uzený bůček nakrájený na nudličky. Zaleju výpekem z pánve a troškou vody a dusím asi hodinu. Před koncem přidám máslo.
Dělám to z králíka, z vepřového, ale nejraději to máme z hovězího. Ale tu hodinu určitě dodržet, u hovězího i dýl, musí se to hezky propéct a chutě propojit.
Podávám s bramborovou kaší, to je nejlepší, a hezky polít výpekem.
Dobrou chuť přeje manka
16.11.2015 Rubrika: | Komentářů 14 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Obrácené řízky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Řízky nebo i ,obalované karbanátky,čevabčiči apod., jsou daleko chutnější a šťavnaté,pokud se obalují jen v - vejce,trochu mléka+ vhodné kořené+ hl.mouka=rozmícháme,má být polohusté a dáváme pomocí vidličky+lžíce do rozpáleného! oleje.Naprosto lepší nežli suché řízky se strouhankou.
Jsou moc dobréznám to ale bez bůčku
Nikdy jsem to nejedla a chystam se na ne uz od te doby co mi prisel tenhle recept a ne a ne se k nim dostat ,ale urcite nekdy vyzkousim
Sice jsem to nedělala, ale už jsem to jedla a bylo to moc dobré, určitě zkusím.
andys - 16.11.2015 8:47 není to kyselé? Nějak si to neumím představit.
Dělám taky obrácené řízky, ale úplně bez cibule a zeleniny. Řízky jen osolím, zaklepu do nich strouhanku a potom obalím v rozšlehaném vajíčku a dám na pánev opéct do zlatova. Potom naskládám na plech s pečícím papírem všechny řízky, na každý dám plátek másla a nechám v troubě, až jsou měkké. Jsou pěkně šťavnaté, k tomu brkaši, na kterou naliji trošku výpeku s pánvičky. Tak dělám jen řízky vepřové.
Arna: OK dám celou skleničku zeleniny i s lakm.
taky to zkusím
tak nekde se stala chyba, nedosel muj prispevek.
nikdy jsem nedelala, laka mne to zkusit.
To jsem jeste nezkousela. Diky za inspiraci
máša h.: ten výpek je tam pro chuť a není ho moc. a máslo dávám fakt až před koncem pečení aby byla dobrá šťávička na polití bramborové kaše.
Taky to dělám s tou zeleninou, jako andys, jen místo ve vajíčku to máčím v těstíčku. Zeleninou a hlavně tím lákem z ní nešetřím, případně přidám z okurek.
mám tyhle zapíčánky ráda... možná bych dala místo výpeku jen kousek másla a podlila
Dělám zapečené s moravankou.
To jsem nikdy nejedla a ráda zkusím. Děkuju!