Kuře s citrónem na medu
Potřebujete:
1 kuře
Asi 150 ml medu
2 citróny
špetku chili
česnek podle chuti, doporučujeme asi 5 - 8 stroužků
sůl, pepř
Asi 2 lžíce oleje
Postup:
Kuře rozdělte na čtvrtiny. Pak si z medu, oleje, chilli, soli, pepři a utřeného česneku připravte marinádu, kterou rozetřete na porce kuřete. Vložte do pekáčku, obložte plátky citrónů a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně necelou hodinu - záleží na velikosti porcí kuřete.
Podávejte s bramborovou kaší, rýží nebo uvařenými bramborami.
3.10.2016 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kuře s citrónem na medu
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Pamatuji si, jak jsem se jednou rozhodla vyzkoušet recept z kuřecího masa - kuřecí kari, který jsem našla na https://www.pocitpohody.cz/recepty-z-kureciho-masa . Bylo to poprvé, co jsem se pustila do přípravy něčeho tak exotického, a byla jsem nervózní, zda se mi to podaří. Nakoupila jsem čerstvé suroviny a připravila vše podle receptu. Skvělá kombinace mě tak nadchla, že jsem se od té doby rozhodla pravidelně experimentovat s dalšími recepty z kuřecího masa :D Máte vy také oblíbené recepty na kuřecí maso?