Pomalu pečená kachna
Potřebujete:
- 1 asi dvoukilovou kachnu
- cca 3 lžičky kmínu
- 1/2 litru mléka
- cca 3 lžíce medu
- sůl
Postup:
Omytou, osušenou a přebytečného tuku (u biskupa a u krku) zbavenou kachnu osolte po celém povrchu i vevnitř, dejte do pekáče, podlijte mlékem (kachna pak bude jemnější), přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 90 stupňů. Bez odklápění pečtě 7 hodin. Pak teplotu zvyšte na 120 stupňů a pečte dalších 5 hodin, asi hodinu před dopečením víko odklopte a kachnu průběžně polévejte medem smíchaným s výpekem, aby se udělala zlatavá, křupavá kůrčička.
2.11.2016 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 12 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pomalu pečená kachna
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Tetrix: Ahoj Tetrix ;) ja mám na to tento vykosťovací nôž https://profikuchar.sk/c/vykostovacie-noze/ivo-premier-vykostovaci-noz-15-cm-9001115 a ide to hravo
čím tú kačku porciujete ? mne sa to príšerne mrví a drobí a na tanieri to potom vyzerá dosť nedobre
čím tú kačku porciujete ? mne sa to príšerne mrví a drobí a na tanieri to potom vyzerá dosť nedobre
dadka: ..........pamatuju že z domácí kachny ho maminka taky neodkrojovala.....ale já z koupené ano....
sharon:
Tak já mám z kachny nejraději právě toho biskupa. Už jsem se pídila, jestli někde neprodávají jen biskupy, ale zatím jsem na nic nenarazila. Kdybyste o něčem věděly....!
PEGG: myslíš toho biskupa ?......mě tam tak nějak smrdí....
Pomalu nebo rychle, hned bych si ji dala
Jen mě zarazilo to odstraňování tuku, proč? To se vyhodí, není to škoda?
Kachnu i větší kuře peču jen pomalým pečením, dávám do kastrolu, aby tam kachna seděla napevno, umyju, osuším, všude důkladně posolím a okmínuju, dovnitř dám dvě jablka, přikryju alobalem a dám na 100 st. do horkovzdušné trouby přes noc, cca na 10 hodin. Ráno alobal oddělám a dám na 180 st. dopéct do růžova a křupava.
Linda:
peču v plynové troubě tak to by se mi sakra prodražilo .....kachnu jsem pekla x krát a byla po každé famózní.....jen jí solím a dovnitř dám jablko , biskupa odkrajuju ten mi tam nesedí.....
Nemam dobre zkusenosti s dlouhym pecenim pri teplotach pod 100 stupnu , maso musi byt HODNE tucny aby nebylo vysuseny .
Kachnu 2,5-3 kg (vetsi nekupuji) pecu na 110-120 asi 6-7h, pokud je tucnejsi tak posledni hodinu dam na 180-200 k vuli krupave kurcicce, a je vynikajici.
Delavam pomalu pecenou krkovicku, k vuli spotrebe elektriny delavam rovnou dve velke najednou (=cca 5-6kg masa), tu pecu 10-12 hodin (podle velikosti a tucnosti) opet na 110-120stupnu.
Bety: kde jsi splasila tak velky pomaly hrnec? Koukala jsem po nem pred par roky a do vsech by se veslo tak max maly kure
A dcera kdyz bydlela v Nemecku tak si chtela upect kachnu sama a mami jak na to, povidam vybalit, umyt, nasolit, opeprit, nacpat dovnitr nejake susene ovoce (nejlepe svestky) a soupnout do trouby na nejakych 6h na 110-120 stupnu. Vecer volala opet - mami kachnicka byla vynikajici, lae rozpadla se, kdyz jsem ji chtela vyndat z pekace tak jsem vytahla kostru a maso zustalo v pekaci a neslo vybrat,...mladi jedli kachnu rovnou z pekace. ... dcera mi zapomela sdelit ze v Nemecku nemaji danske ptaky, ale ptacky a kachnicka mela jenom 1,5kg, ja ji dala dobu peceni na tri kilovou
Pomalu pečené maso (a nejen maso) je vynikající. Můžu doporučit pomalý hrnec - je to bez starostí, stačí zapnout a nastavit čas a všechno už proběhne samo, a má mnohem menší spotřebu než trouba.