Vepřové na šlehačce
.jpg)
Potřebujete: 4 kotlety nebo plátky z kýty (používám i kuře nebo králičí stehna), 1 kg syrových brambor, sůl, pepř, česnek, 1/4 l šlehačky, kousek sádla.
Postup: Pekáček vymažeme sádlem a dno pokryjeme kolečky oloupaných syrových brambor, které osolíme. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme utřeným česnekem a poklademe na brambory. Opět dáme vrstvu brambor a dáme zapéci do trouby. Asi po půl hodině zalijeme šlehačkou a ještě asi 20 minut necháme péci. Pak troubu vypneme, ale maso necháme dojít ještě asi čtvrt hodiny. Podotýkám, že tento recept dělám většinou s králíkem a je tak asi nejlepší. Tak přeji dobrou chuť.
Recept nám zaslala čtenářka Martina Najmanová.
7.6.2007 Rubrika: | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vepřové na šlehačce
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
dělávám s kuřecím a je moooc dobré!
jejda, to je docela nesmrtelný recept, ten fakt zná kdekdo! A kupodivu je to i dobré

taky to dělám,ale včera jsem místo masa dala syrové růžičky květáku a to byla mňamka
.gif)
dělala jsem to s kuřecím a taky to nemá chybu.