Maso na švestkách
.jpg)
Potřebujete: 4 vepřové kotlety, 20 dkg čerstvých švestek, 2 dl červeného vína, hladkou mouku, lžičku rybízové marmelády, pepř, sůl, trošku másla.
Postup: Švestky namočíme do červeného vína (až na 12 hodin) a pak je ve víně podusíme doměkka. Kotlety osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme na másle. Po vyjmutí kotlet máslo zahustíme, zalijeme troškou vody a vínem, v němž se dusily švestky, vše důkladně promícháme, až vznikne omáčka. Do ní vmícháme rybízovou marmeládu a přidáme špetku soli a mletý pepř. Maso na talíři obložíme švestkami a zalijeme omáčkou. Jako příloha se hodí brambory v jakékoli podobě.
10.7.2007 Rubrika: | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Maso na švestkách
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
to bych si dala hned!
Tak něco podobného znám, jen s drobnými rozdíly - místo kotlet uzené a jako příloha bramborový knedlí (no, vlastně tedy brambora v jakékoliv podobě)
.jpg)
Bridgetj: namočit do vína sušené ... hmm to ba asi nemusel být špatné!
My namáčíme sušene švestky do portského, obalíme je pak anglickou slaninou a prudce opečeme .. chuťovka
.gif)
ukládám si na pozdější dobu

Já už jsem švestky viděla. A mimosezónní recepty si tisknu, abych nemusela bolestivě vzpomínat, až bude nadúroda

Ota: Švestky jsem ještě neviděla. Ale možná by to šlo i ze sušených. Nevím
.jpg)
vypadá to dobře ale nevím nevím ona už je švestková sezóna ?