Guláš na pivě
.jpg)
Potřebujete: Vepřové maso, sůl, kmín, sádlo, hladkou mouku, česnek podle chuti, světlé pivo, krajíc staršího chleba, kousek citronové kůry.
Postup: Maso nakrájíme na kostky, osolíme, vložíme na rozpuštěné, horké sádlo, opečeme, trochu podlijeme pivem a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, vydušenou šťávu zaprášíme moukou, přidáme nastrouhaný chléb. Zředíme pivem a rozšleháme, potom zvolna provaříme. Omáčku pak protřeme sítem, okořeníme kmínem a česnekem a prohřejeme s masem.
23.7.2007 Rubrika: | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Guláš na pivě
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.my línější neprotíráme sítem, ale vrazíme do toho ponorný mixér ale zní to dobře

Je to guláš,nebo omáčka,jak se píše na konci
babkatapka: cibule a MAJORÁNKA???!!! Taky to musím zkusit

guláš a není cibule? to musím zkusit!!!
.jpg)
Pusina: přesně na zahuštění určitě stačí jen chleba !
A s tou hořicí to neznám
Už si píšu....
A zkusila si někdy místo masa dát jen velké fazole ?
To je pravá mana nebeská
Ten chleba tam dávám nakonec, nejlíp velkou patku a mouku v podstatě vynechávám
.gif)
dělám něco podobného, co se jmenuje carbonnade flamande a je to rozšířené jídlo v Belgii, akorát se tam dává tmavé pivo a krajíc chleba potřený hořčicí... a sádlo vynechávám, na tom nesmažím....
ale je to dobrota...hm hm, dlouho nebylo, ale je to spíš takové jídlo pro chladnější dny.... brzo to ale asi bude...

znám