Skřivánci na niti
.jpg)
Potřebujete: 40 dkg vepřové kýty, 20 dkg tenké klobásy (cigárko), sůl, pepř, mletou papriku, hořčici, 40 dkg kyselého zelí, 4 cibule, 1/2 l světlého piva.
Postup: Z kýty uděláme co největší plát. Naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a potřeme hořčicí. Poklademe zelím a cigárkem a stočíme do rolády. Tu potom krájíme ostrým nožem na 2–3 cm proužky, které obtočíme nití a klademe do zapékací mísy na nakrájenou cibuli. Vše zalijeme pivem. Pečeme v troubě do změknutí, bez podlévání. Nakonec prudce zapečeme. Skřivánky podáváme i s nití k vařeným bramborům. Přeji dobrou chuť.
Recept nám poslala 1holcicka. Děkujeme.
3.9.2007 Rubrika: | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Skřivánci na niti
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..jpg)
anitech: to by bylo prsatejch

Ota: po černém pivu by ti narostly prsa
kéž by už prodávali bystročické kysané zelí!!!
.jpg)
šikovná holčička
Cosi mi ale říká nemělo by se to v tom pivu nechat chvíli "uležet" alespoň tak půl hodiny někde v chládku ?
A osobně bych asi zkusil pivo černé .....