Vepřové špízy
.jpg)
Potřebujete: necelého 1/2 kg libového vepřového masa (panenky, kýty, řízků, apod.), plátky slaniny, 150 g sýra (vyzrálého ovčího nebo kozího sýra), 4 do špičky seříznuté špejle
Postup: Připravujete-li jídlo pro čtyři osoby, postupujte následujícím způsobem:
Maso nakrájejte na 24 plátků, slaninu na 24 plátků a sýr na 24 kostiček. Každou kostičku sýra obalte tenkým vepřovým plátkem.
Na každou špejli budete dávat 6 balíčků masa a 6 plátků slaniny střídavě. Slaninu před protknutím špejlí přeložte nadvakrát. Opečte na olivovém oleji.
Špízy můžete před tepelnou úpravou dochutit:
* obalit ve směsi 4 druhů pepřů
* lehce pokapat pravou sojovou omáčkou
* obalit ve směsi z hladké mouky, mleté sladké papriky a koření typu vegeta
Tip: ke špízům podávejte jako přílohu směs ze zelených salátů, nebo bramborovou kaši s měsíčky rajčat. Pokud je chcete podávat jako předkrm, špízy zmenšete na polovinu a podávejte s koktejlovými omáčkami
8.11.2007 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vepřové špízy
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..jpg)
nic takovýho ... pokapat citrónem obalit v oregánu a máte suvlaki jedna radost
PRYČ S VEGETOU !