Guláš bez míchání
.jpg)
Potřebujete: 1 kg vepřového masa, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžičky gulášového koření, 3 lžičky sladké mleté papriky, 3 polévkové lžíce solamylu, sůl, pepř, 2 masoxy, 1 l vody
Postup: Nakrájíme maso a cibuli a přimícháme ostatní suroviny. Masoxy rozmícháme v malém množství vody a dolijeme do 1 litru. Přilijeme k masu. Vše dáme do pekáče, přikryjeme alobalem a pečeme asi 1,5 hodiny při 250 stupních Celsia. Nemícháme, nedolíváme vodu a nesundaváme alobal.
Za originální recept děkujeme čtenářce jménem Zita.
9.11.2007 Rubrika: | Komentářů 40 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Guláš bez míchání
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Ota: tak to pošli do Receptů a určitě Ti to vydaj
.jpg)
Tak jsem o dneska udělal s malou úpravou a je to super recept.
Otova varianta :
Dva druhy masa vepřové + hovězíˇ( dohromady cca 1,5 kila) , žádný masox a přidal jsem pytlík zmrzlých podhříbků...( tak 0,5 kila.. a žádná solamil zahuštení viz dále.)
Místo alobalu jsem na hrnec nakladl jako střechu několik krajíců chleba a on se zapekl do sebe jako poklička a zespoda pěkně zahustil sós ..... no a pokličku jsem snědl sám
v tomle množství cca 2hodiny na 240-250 a pakl jsem to tam nechal ještě 30 minut pro jistotu dojít.
A příšte tam dám místo hub kyselé zelí a bude zapečený segedín jako víno.... a napadá mě ještě verze s paprikama a brokolici ( vyskládat jí na povrch)
Rodina se olizovala - příloha byla Basmati....

Ota: a to si představ, že já mám remosky 4 ty mě přežijou. 2 normální velikost a 2 mini. Můj tušil, že když se změnil režim, že se změní i ceny. A tak tehdy koupil remosky, normální velikost byla za 195 Kčs a ta mini za 125,- Kčs. Dnes stojí remoska přes 2000 a to ještě nepeče dobře, protože má nádobu s nepřilnavou vrstvou a tak už tak dobře nepeče. Takže si ty moje remosky opatruju.

Ota: Obrázek jsem měla na mysli. Nějak mi nedošlo, že jsi mezitím napsal další komentáře, tchýni bych si komentovat netroufla.
.jpg)
r1911: myslíš ten obrázek že ?
Mám jich v mrazáku kila

Ota: to je nádhera
.jpg)
babkatapka: Já jsem se kdysi remosce mé tchyně pustě vysmíval ... než jsem to u nich na chatě prubnul a od tý doby na to nedám dopustit
.jpg)
babkatapka: jenom upozorňuju ,že sem to nepruboval sám ale obecně je podle mě úplne jedno jestli to dvě hodiny děláš v troubě přikrytý nebo v remosce přiklopený.... typnu si, že to budeš mít za 90 minut hotový

Ota: výborně, díky za radu, já mám stejně menší el. troubu, tak já bych ani to kilo nemohla dělat tak dlouho. Já mám jen minikuchyňku. Ale nejraději dělám opravdu v remosce. Tak to dle tvého návodu zprubnu!!!
.jpg)
babkatapka: podle mě to můžes udělat v tý remosce ... přiklopený to bude,
prohřejvaný ze všech stran taky ..... podle mě ušetříš za energii

Ota: mám, ale já nemůžu dělat z kila, to bych jedla 14 dní a mražený mě nechutná.
.jpg)
babkatapka:
podle mě bych to dal jen do menší nádoby .... ovšem dělat půl kila masa v troubě by mě přišlo víceméně plýtvání .... máš remosku ?

už jsem o tomto slyšela, ale poraďte, když bych dělala jen z 1/2 kg masa, všechno i čas na polovinu???? Nejsem si jistá

Vikina: já čekala, že mi odepíšeš, že kafe nepije
.jpg)
r1911: http://www.oou.cz/houby/img/Boletinus_badius.jpg
.jpg)
Elen: budu se ho muset zeptat

Janka1: Moje mamka si taky každé jídlo ještě před ochutnáním posype vrstvou sole. Množství, které já dávám do celého jídla, si ona pak ještě prskne do talíře. Dělá to tak i v restauraci, jinak je to podle ní bez chuti.
Ota: svatojánků?
.jpg)
ještě si říkám, že nejlepší by to bylo udělat v sobotu ale ten alobal sundat až v neděli a nechat to 20-24 hodin odležet
.jpg)
a k tomu asi rýži co ?
.jpg)
mam-ča: podle mě je matoucí ten název ... chystám se to udělat tak po víkendu budu vědět víc.
Určitě nedám kostku a asi vynechám ten škrob
A přemýšlím jestli tam nepřihodit pytlík zmrzlejch svatojánků