Vepřové koleno na pivě

Potřebujete: (na 4-6 porcí) 3 vepřová kolena, 500 ml černého piva, 15 stroužků česneku, 4 cibule, 8 lžic plnotučné hořčice, mletá sladká paprika, nové koření, pepř černý celý, bobkový list, kmín, 300 ml vody na podlití, instantní jíška tmavá nebo chlebová střídka na zahuštění, mletý černý pepř, sůl, provázek, hořčice, čerstvý strouhaný křen
Postup: vepřové koleno vykostíme, kůži nakrojíme na mřížky a do masa řádně vetřeme hořčici, sůl, pepř, kmín, sladkou papriku a prolisovaný česnek. Zarolujeme a svážeme provázkem.
Vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, zasypeme hrubě krájenou cibulí, přidáme nové koření, bobkový list a celý pepř. Zalijeme pivem, zakryjeme alobalem nebo poklicí a dáme péct do trouby při 180°C na cca 1 až 1,5 hodiny. V průběhu pečení maso podléváme a přeléváme. Jakmile je maso měkké, odkryjeme alobal a maso dopékáme na barvu a dokřupava.
Veškerou šťávu s rozpečenou cibulí slijeme do hrnce, zredukujeme a lehce dohustíme jíškou nebo chlebovou střídkou. Podle potřeby dochutíme. Z masa odstraníme provázek. Prokrojené koleno podáváme se šťávou a brambory. Doplníme hořčicí a strouhaným křenem.
Recept jsem pro Vás objevila na www.ku.cz
Nechte si chutnat!
14.1.2008 Rubrika: | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vepřové koleno na pivě
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..jpg)
zákeřnost sama, včera jsem si povoloval pásek a dneska takovej recept..
a těch 15 česneků mana nebeská !
Včera jsem zkouknul s dětma Haryho Potera a tak volám :
Mdloby na vás za takový recepty na nový rok

anitech: pro Tebe kuře nebo ryba není maso?

no sláva, já už se lekla, že je rok vegetariánů
.gif)
tak to je mňamka,jenom to čtu a už slintám