Strážnický verbuňk
.jpg)
Potřebujete: 750 g vepřové plece, 80 g oleje, 150 g cibule, 10 g česneku, 50 g rajského protlaku, 30 g hladké mouky, 100 g anglické slaniny, 150 g moravského uzeného, 100 g sterilovaných okurek, pepř, sůl.
Postup: Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme maso pokrájené na větší nudle. Mírně podusíme, přidáme rozetřený česnek a rajský protlak. Osolíme, opepříme, dusíme. Dále přidáme anglickou slaninu, moravské uzené a okurku, vše rovněž krájené na větší nudle. Necháme ještě asi 20 minut mírně táhnout. Šťáva musí být jasně červené barvy a pikantní chuti.
Recept pochází z knihy Slovácká kuchyně od J. Nováčka a K. Třetiny.
23.1.2008 Rubrika: | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Strážnický verbuňk
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Elen: ale jenom náhodou,co?

Lhasa: náhodou - v tý okurkový pomazánce byl tuňák

matysek: Poslední dobou to byla samá čekanková polívka, plněný celer, sójový maso, okurková pomazánka... Tak co by nebyl pro jednou nebyl kus pořádný flákoty
.gif)
anitech: na můj vkus moc masa ale "masožravcům" to asi chutná

Jak by podotkla Pandice. Ještě to chce chlebík Venda a piveno. Tohle je jedno z jídel, které mohu, kdykoliv ,kdekoliv . Hodně a moc a hned
Píšu jedničku s *