Paprikové vepřenky
.jpg)
Potřebujete: 600 g vepřového ramínka, 6 lžic mléka, 2 žemle, 1 vejce, 2 lžičky mleté papriky, sůl, mletý pepř, 1 cibule, hořčice, olej na opékání
Postup: Vepřové maso nakrájíme na kousky, opláchneme a umeleme spolu se žemlemi namočenými v mléce, které dobře vymačkáme. Smícháme je s vejcem, solí, paprikou a pepřem. Z hmoty děláme navlhčenýma rukama malé placičky a po obou stranách je dozlatova opékáme v rozehřátém oleji. Rozdělíme je na talíře, potřeme hořčicí a posypeme na kostičky nakrájenou cibulí. Podáváme je s bramborami a se zeleninovým salátem.
Recept je z knihy Oblíbená jídla české kuchyně, Oldřich Dufek (Vyšehrad, Praha 2002)
5.2.2008 Rubrika: | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Paprikové vepřenky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
moooc dobré, ještě když se nahoru dá lahůdková jarní cibulka MŃAM!!!
.jpg)
catcat: to ne, jen znám pár lidí kteří si po angažmá v automatech Koruna,Arbat nebo u dnešních rozvařilů , otevřeli vlastní kšefty kde utopili ty peníze za housky v ceně plecka .
Takový provozní z výše uvedených občerstoven pronajímal "pulty zájemcům" za peníze bokem a všichni na tom vařili opravdu slušný peníze.
Největší vejvar byl na "jahodovém koktejlu" za kačku .... tam byla bokovka pro dva lidi co tam dělali po zaplacení podílu provoznímu kolem 500 korun za den c
Taky jich většina zkrachovala, protože tohle jim už lidi po roce 1990 "nežrali"
Ota: no a říká snad někdo, že housky nejsou dobré???!!!
.jpg)
1567: taky v tom bylo "za pár korun" víc té housky než ramínka
IVUSKA 56: aha, myslila jsem si to. Když já ve všem holt musím hledat vědu
orinka: Tak to je právě to plecko. Poplácá tě po plecích nebo po ramenou.
Já nikdy nevím, co je to vepřové ramínko. Pod tím názvem to nikde neprodávají, všude je plecko, kýta...

Na vepřenky jsme chodili na Václavák do automatu Koruna. Bylo to strašně dobré a za pár korun