Vepřové kotlety
.jpg)
Potřebujete: 4 kotlety, 10 dkg anglické slaniny, cibuli, mrkev, pórek, kuličky pepře, bobkový list, sůl
Postup: Vepřové maso naklepeme, osolíme. V hrnci či pánvi (nejlépe litinové) rozškvaříme anglickou slaninu a na ní opečeme kotlety z obou stran, aby se maso zatáhlo. Přidáme cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky, nudličky mrkve a kolečka pórku. Trochu podlijeme, přidáme pepř a bobkový list. Dusíme na mírném ohni a nezapomínáme podlévat. Maso musí být měkké. Bobkový list a kuličky pepře před podáváním vyjmeme. Jako přílohu doporučujeme brambory.
"Občas nabídnu rodině v té samé úpravě i kuřecí řízky," píše čtenářka Eliška z Ostravy. Děkujeme za recept.
18.2.2008 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vepřové kotlety
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
vypadá to jedle

Mám tu kotlety a tak to zkusím,není to pracné a já mám tento týden línou kuchyň
.gif)
to by mohlo být dobrý.