Rychlé závitky z vepřového masa
.jpg)
Potřebujete: 600 g vepřové pečeně, 200 g klobásy, 200 g mozarelly, 100 g oliv, sůl, pepř. Na omáčku: 100 g kyselých okurek, cibuli (nejlépe červenou), kečup, smetanu, sůl, chilli.
Postup: Vepřovou pečeni nakrájíme na plátky, jemně nasolíme a opepříme. Z rozkrájené klobásy, mozarelly a oliv připravíme směs, kterou naplníme připravené plátky masa a uděláme závitky. Na rozpálené pánvi zprudka závitky opečeme, potom oheň ztlumíme a přibližně 15 minut opékáme doměkka. Hotové závitky vyjmeme. Jemně nakrájenou cibulku a okurky orestujeme na výpeku ze závitků, přidáme kečup a smetanu, podle chuti osolíme, a kdo má rád pálivé, přidá chilli. Vhodná příloha: rýže, brambory, kuskus.
Oblíbený recept svého manžela, profesionálního kuchaře, zaslala paní Tintěrová z Mariánských Lázní. Děkujeme.
16.4.2008 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Rychlé závitky z vepřového masa
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Mňamky, to vypadá velmi chutně. Pečeni doma mám, takže už vím co budeme mít o víkendu na papu