Vepřové s mrkví
.jpg)
Potřebujete: 1 kg vepřové kýty, svazek jarní karotky, 3 velké cibule, bobkový list, sůl, pepř, mouku, olej; případně stroužek česneku a sypký bujon
Postup: Očistěte karotku, nakrájejte ji na kolečka. Cibuli nakrájejte nadrobno. Vepřovou kýtu nakrájejte na kousky jako na guláš, obalte je v mouce. V papiňáku rozehřejte olej a zprudka osmažte kousky masa. Až získají zlatavou barvu, vyndejte je a vložte na jejich místo cibuli a mrkev. Poduste, vložte zpět maso, přidejte bobkový list, případně pro chuť stroužek česneku (oloupaný), dochuťte pepřem a solí. Dolijte vodou, papiňák uzavřete a duste 50 minut až hodinu.
Tip:
- lze přidat 1-2 lžičky sypkého zeleninového bujonu rozmíchaného v trošce vody. Pokrm pak získá bohatší chuť.
- nejlépe chutná s chlebem, případně s bramborem
13.5.2008 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vepřové s mrkví
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
1567: taky to tak dělám jako ty, jen do té mrkve na konec zamíchám hodně zelené petrželky a když tím projde ještě kousek dobře upečeného vepře

Já normál upeču vepřové masíčko,mrkev nastrouhám na velkých dírách a dám jí dusit na máslo, osolím, opepřím . S novým bramborem je to pochoutka
To je stará dobrá klasika. Znám a doporučuju - já to dělám bez bobkového listu, zato s česnekem a kmínem.